|

Gașca veselă de la Școala Nr. 4, în vizită la Vremea Nouă

Gașca veselă de la Școala Gimnazială “Elena Cuza”, Vaslui,  a venit la redacția Vremea Nouă pentru a arăta cât de nebunatici și bucuroși sunt. Acesta este modul prin care ei vor să atragă  atenția că vor mai multe zile de “Școala Altfel”.
“Orele sunt stresante.Temele ne chinuie. Pretențiile părinților de a obține note mari ne obosesc. Pe când, în această săptămână, ne simțim eliberați de stresul temelor și lecțiilor zilnice. In această săptămână învățăm lucruri noi și interesante, fără a simți vreo presiune asupra noastră. Ne folosim de această ocazie să lansăm un manifest prin care cerem profesorilor și părinților mai multe zile de “Școala altfel”, a declarat Ioana, fata cu idei  a găștii vesele.
.
Colectivul clasei a VII-a A, este amuzant, unit, creativ și talentat
.
Ceea ce îi unește pe elevii acestei clase sunt excursiile, ieșirile împreună la sfârșit de săptămână și timpul petrecut la școală. “Ne considerăm amuzanți pentru că, împreună, facem glume bune, calitative, ca exemplu având câteva filmulețe pe Facebook și pe Instagram. Uneori, facem glume îmbinând utilul cu plăcutul”, a declarat Elena, avocatul grupului.
.
Cadoul inedit pe care redacția Vremea Nouă l-a primit de la elevi!
.
Așa cum le șade frumos unor elevi inteligenți, aceștia nu au venit la redacție cu mâna goală! Au adus un tablou pictat de Nicole, întruchipând într-o viziune aparte, munca jurnaliștilor de aici. “Pentru mine, dumneavoastră sunteți cei care veghează orașul nostru. Aveți grijă ca cei care ne conduc să nu facă derapaje. Uneori vă iese, alteori, nu. Din motivul acesta am făcut și o lacrimă”, a spus Nicole, pictorița clasei, cea care a muncit multe zile, la realizarea tabloului. “Copii au fost fabuloși, iar nivelul discuțiilor au fost cu mult peste așteptări. Elevii din ziua de astăzi sunt diferiți de elevii de altădată. Sunt mai inteligenți, mai creativi și nu se lasă înșelați de aparențe. Ei sunt generația care va salva România. Am fost uimit, când am primit de la acest grup de elevi un tablou și, sincer, mă văd nevoit să mă înclin în fața lor. Tabloul reprezintă viziunea lor despre ce face ziarul nostru în județ. Mă onorează și sper ca noi să ne ridicăm la nivelul pe care, cu inocența lor, ei ne-au pozitionat. Despre Nicole ce să vă mai spun! Tabloul ei mă șochează, dar ne și obligă. Pentru ei nu mai suntem câinele de pază al democrației, ci ochiul care lăcrimează, văzând câte nedreptăți sociale sunt azi în societatea noastră”, a declarat Lucian Timofticiuc, directorul ziarului Vremea Nouă.
.
Programul găștii vesele pentru ultimele două zile din această săptămână
.
Așa cum era de așteptat, programul clasei în “Săptămâna altfel” este unul inedit: “Mâine plecăm la Iași, pentru a vizita, printre altele, “Expoziția de crizanteme” din Grădina Botanică și Muzeul Literaturii Române din Parcul Copou, Iași. Urmează, vineri, jocuri recreative în Parcul Copou din Vaslui”, a precizat doamna profesoară Cucorianu Ileana, dirigintele clasei.
.
Acest material este redactat și conceput chiar de elevii clasei a VII-a A, de la Școala nr. 4 din Vaslui.