|

Șmecherie pe față la fabrica Moldomobila! Jumătate din teren a dispărut într-o clipă. Adrian Butucă trebuie să vină cu bani de acasă

Adrian Butucă a obținut un vot prin care jumătate din terenul Moldomobila trece în proprietatea Oanei – Gabriela Georgescu, partenera de viață a acestuia. Butucă încă nu se poate bucura. Pentru ca tranzacția să fie validă, trebuie să achite 5 milioane de euro către RAB Romanian Agricultural Business SRL. Celelalte suprafețe de teren vor fi vândute prin intermediul altor licitații sau prin negociere directă. La ultima procedură, prețul de pornire a fost de 25,6 milioane euro.

Afaceristul Adrian Butucă, patronul fabricii Moldomobila SA, aflată în lichidare, apelează la tot felul de soluții pentru a rămâne cu averea intactă. La ultima Adunare a creditorilor s-a propus ca o bună parte din creanțe să fie stinse cu jumătate din terenurile fabricii, care însumează un total de 12 hectare. Membrii au fost de acord cu această propunere. Însă terenurile Moldomobila rămân tot în proprietatea lui Butucă, prin firma Arhiconstruct SRL, condusă de partenera de viață a afaceristului, Oana – Gabriela Georgescu. Ceilalți creditori au contestat prezența Arhiconstruct la masa credală, explicând că datoriile au fost umflate tocmai pentru ca Butucă să controleze orice mișcare.

„Creditorii, în procent de 69,6474 la sută din totalul creanțelor care au votat, aprobă oferta de cumpărare primită din partea creditorului SC Arhiconstruct SRL Iași, prin adjudecare în contul creanței a unui grup de active din patrimoniul SC Moldomobila SA, denumite în continuare Activul 1, în suprafață de 64.064,98 mp, la valoarea de 38.313.000 lei, făra TVA (aproximativ 8.100.000 euro fara TVA)”, se arată în hotărârea Adunării.

Butucă are o problemă

Însă, pentru ca Arhiconstruct SRL să devină proprietara terenului, Butucă are de achitat o datorie. Trebuie să vină cu 5 milioane de euro și să-i transfere în conturile societății RAB Romanian Agricultural Business SRL, controlată de Vasile Mihălceanu. În trecut, Mihălceanu a fost păcălit de Butucă. Cei doi au semnat un contract de asociere prin care Mihălceanu i-a oferit 3,5 milioane de euro. După vânzarea activelor Moldomobila SA, Mihălceanu urma să primească banii înapoi și marja de profit. Butucă l-a dus cu vorba, iar vânzările nu mai erau parafate.

În consecință, RAB cere pe lângă debit și penalități de 1,5 milioane euro. Tupeul lui Butucă a ajuns la apogeu când nu a recunoscut contractul de asociere. În septembrie 2018, Mihălceanu a câștigat procesul. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) recunoaștea validitatea contractului. Butucă a mai încercat să atace contractul printr-un acționar minoritar, dar solicitarea a fost respinsă de magistrați.

Ce se întâmplă cu restul proprietății

Adunarea creditorilor a luat o hotărâre legată și de modul în care vor fi valorificate bunurile rămase. …https://www.bzi.ro/smecherie-pe-fata-la-fabrica-moldomobila-jumatate-din-teren-a-disparut-intr-o-clipa-adrian-butuca-trebuie-sa-vina-cu-bani-de-acasa-3818957