|

ȘOCANT: Tineri din Perieni, condamnați pentru că au participat la o crimă săvârșită în Italia (VIDEO)

SURSA FOTO: http://www.parmapress24.it

AU CAZUT NEVINOVATI Trei tineri din comuna Perieni, Cristinel Barbu (40 de ani), Ionel Vrabie (31 de ani) și Valentin Cosma (23 de ani), au fost condmanați definitiv la mulți ani de închisoare (câte șase ani și opt luni fiecare) în Italia, pentru că au participat la uciderea unui tunisian. De 34 de ani, Mohamed Habassi, informează site-ul de stiri italian http://www.parmapress24.it
Conform acestei surse, tunisianul a fost ucis cu bestialitate, pentru că nu își mai plătise chiria către un italian de șase luni. A fost o crimă sângereoasă, cu violențe fără precedent în orașul italian unde locuiau cei trei români din comuna Perieni, județul Vaslui.
Rudele celor trei bărbați din Perieni condamnați în Italia, unde se duseseră să muncească pentru a aduce bani acasă, sunt în stare de șoc. Practic, așa cum ne-au relatat rudele, Ionel Vrabie, un tânăr serios, din satul Perieni, era plecat în Italia la muncă de mai mult timp. El i-a adus în Italia anul trecut, și pe ceilalți doi consăteni, Cristinel Barbu și Valentin Cosma. Acesta din urmă, Valentin Cosma, tocmai ajunsese în Italia la prietenul său Vrabie, iar a doua zi, un italian cu care lucrau cei trei români le-a solicitat ajutorul, ca să îl însoțească la o casă a lui unde un tunisian, nu își mai plătise chiria de șase luni și nu voia să plece. Tunisianul avea un copil și era văduv din 2015, soția sa decedând într-un tragic accident în noaptea de 9/10 mai 2015. Românii noștri au mers, crezând că este vorba doar de o discuție cu mai mulți martori ca să-i ceară tunisianului să plece. Numai că, atunci când au ajuns acolo, doi dintre ei au rămas afară, (Barbu și Cosma) iar Vrabie a mers cu un prieten italian să vorbească cu tunisianul. Dar, când au ajuns acolo, deja tunisianul era într-o baltă de sânge, fiind pedepsit cu o violență nemaiîntâlnită, de catre doi italieni trimiși de proprietarul casei. Vrabie a început să strige la cei doi care îl atacaseră atât de grav pe tunisian, a coborât repede jos și a plecat cu ceilalți doi consăteni la locul lor de muncă. Aici au povestit patronului ce au pățit, dorind să anunțe poliția italiană, patronul a chemat un avocat, care și el a spus că trebuie mers la poliție, dar fiind spre seară, cei trei au decis să meargă a doua zi. Dar, surpriză, în aceeași seară au fost ridicați de polițiștii italieni. Astfel, cei trei tineri din Perieni, au căzut complici la oribila crimă, având totuși circumstanțe atenuante, deoarece nu participaseră la oribila faptă. Au primit definitiv, cât 6 ani și opt luni închisoare, urmând să-și ispășească pedeapsa în închisoarea din Italia. Conform site-ului italian de presă, cei șase participanți la crimă (doi italieni si patru români), vor trebui să plătească fiului victimei, de urgență 70 000 de euro pentru a se întreține. Sentința dată de judecătorii italieni este definitivă.

SURSA: http://www.parmapress24.it/2017/06/11/omicidio-habassi-tutti-condannati-30-anni-del-vasto-16-ad-alberici/