|

Țigări în valoare de 12 mii de euro, abandonate de contrabandiști într-o pădure

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit circa 4.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 56.000 de lei, in timpul unei misiuni pe linia contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră au observat în zona localității Păltiniș, județul Botoșani, trei persoane. Acestea se deplasau dinspre malul împădurit al râului Prut către interiorul țării, transportând colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au procedat la monitorizarea persoanelor care, profitând de condițiile meteo și de întuneric, au abandonat coletele și s-au îndreptat spre pădure”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Toate țigările au fost confiscate de oamenii legii

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 80.000 de țigarete (4.000 de pachete cu țigări), în valoare de 56.000 de lei. Întreaga cantitate a fost ridicată de polițiști, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru continuarea cercetărilor. „În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării și identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași…………….https://www.bzi.ro/tigari-in-valoare-de-12-mii-de-euro-abandonate-de-contrabandisti-intr-o-padure-3877297?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index