|

“Autostrada Brașov – Bacău – Iași, singura variantă plauzibilă de conectare a Moldovei de Transilvania”

Europarlamentarul Dragoș Benea a pledat, în cadrul emisiunii “Observatori la Parlamentul European”, difuzată de postul național de televiziune, pentru demararea cât mai urgentă a lucrărilor la Autostrada Brașov – Bacău – Iași, despre care a spus că e singura variantă plauzibilă de conectare a Moldovei de Transilvania, prin intermediul unei autostrăzi.

“Este autostrada de care guvernul PNL, încă neinstalat pe funcții, nu vrea să audă nici în ruptul capului, fapt demonstrat la audierile de săptămâna asta, când ministrul nominalizat la Transporturi, L. Bode, a ocolit cu brio acest subiect” a spus Dragoș Benea.

“După modelul altor guvernări de “dreapta”, de tristă amintire pentru toți românii, liberalii lui Orban vor să țină, în continuare, Moldova la porțile dezvoltării, sub aceeași dezonorantă etichetă de cea mai săracă regiune din UE. Moldova și cetățenii ei nu merită acest meschin tratament!”, a mai spus europarlamentarul băcăuan.

Dragoș Benea a mai declarat că analiza cost beneficiu arată clar că varianta Brașov – Bacău – Iași este singura șansă ca Moldova să beneficieze, vreodată, de autostrada. Tocmai de aceea, mai bine de jumătate din lungimea șoselei de centură a Bacăului (tronson de 16 km) este construită la nivel de autostradă.

“Restul variantelor de autostradă vânturate în spațiul public de diverși “binevoitori” interesați reprezintă tot atâtea pretexte spre a nu se face nimic pentru această regiune”, a concluzionat Dragoș Benea. …https://www.desteptarea.ro/dragos-benea-autostrada-brasov-bacau-iasi-singura-varianta-plauzibila-de-conectare-a-moldovei-de-transilvania/