|

“Bonnie si Clyde” de la Arsura, împreunã cu un tovarãs din Cozmesti, tâlharii care au speriat o comunã întreagã!

DESCOPERITI… Au fost prinsi tâlharii de la Arsura, cei care, la începutul anului, au pãtruns noaptea peste o bãtrânã din satul Fundãtura, cãreia i-au smuls bijuteriile. Un tânãr consãtean, împreunã cu concubina sa, alãturi de un alt individ, domiciliat în localitatea Cozmesti, judetul Iasi, sunt principalii suspecti. Tot ei sunt bãnuiti si în cazul spargerii sediului Primãriei Arsura. Bogdan Z., împreunã cu concubina sa, erau cei care, se pare, planificau spargerile si aflau ponturi despre bãtrânii singuri, iar Cosmin G., un tovarãs din comuna Cozmesti, era executantul de bazã. Când au fost sã spargã sediul Primãriei Arsura, povestesc reprezentatii institutiei, cei trei au vrut sã fure casa de bani. Nu aveau însã habar cam cât de grea este aceastã casã de bani, pe care, ca neghiobii, s-au chinuit sã o scoatã afarã, printr-un gemulet spart. Cât pe ce era sã-i prindã zorii tot trãgând de fierul imposibil de urnit, astfel cã au fugit, ca sã nu fie prinsi la fata locului.

Politistii, coordonati de procurorul de caz, i-au identificat pe principalii suspecti, în cazul bãtrânei atacate în propria casã, la începutul lunii ianuarie. Un tânãr din acelasi sat, Fundãtura, Bogdan Z., în vârstã de 26 de ani, împreunã cu concubina sa, dar si cu un apropiat al acesteia din localitatea Cozmesti, judetul Iasi, Cosmin G., sunt acuzati cã au plãnuit în detaliu tâlhãrirea bãtrânei de 88 de ani, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie. Cosmin G. ar fi primit toate informatiile despre bunica Maria, care locuia singurã într-o margine de sat. Individul, ghidat prin telefon de cei doi, ar fi ajuns la casa bãtrânei, ar fi pãtruns în casã si, pentru cã nu a gãsit bani, i-a smuls lãntisorul si cerceii de la gât. Vestea i-a speriat pe localnici, multi dintre ei, oameni în vârstã. Politia a fãcut cercetãri amãnuntite, a luat declaratii si amprente, însã a mai durat ceva pânã sã dea de urma autorilor. Dupã doar douã sãptãmâni, paznicul Primãriei de la Arsura a observat un geam spart la sediul institutiei, semn cã hotii nu se potoliserã.

“Au vrut sã fure casa de bani a Primãriei Arsura, dar nu aveau habar ce greutate poate avea obiectul”

Politistii au fãcut legãturã între cele douã cazuri si s-au pus serios pe verificat ipotezele. “Eu am vorbit cu politistii, care, sã recunoastem, si-au fãcut foarte bine treaba. S-au ascultat telefoanele, s-a mers pas cu pas pe urmele lor si când s-a aflat cine este capul rãutãtilor, mie, unuia nu mi-a venit sã cred. Bãiatul acesta, Bogdan, era linistit, cuminte, munceste cu ziua prin sat, dar niciodatã nu ar fi dat semne cã ar face asa ceva. Trãieste cu o fatã din Cozmesti, care e si gravidã. Politistii au constatat cã ei doi i-au dat ponturile individului din Cozmesti, l-au ghidat inclusiv cu telefonul noaptea, ca sã ajungã la bãtrâna pe care au tâlhãrit-o. Eu am înteles cã ar mai fi un individ complice, dar încã nu au dat de el, cã e plecat peste hotare. Cu totii, în echipã, au vrut sã prãduiascã sediul Primãriei Arsura. Au fost convinsi cã gãsesc multi bani acolo. Intentia a fost sã fure casa de bani cu totul. Au spart geamul la Primãrie, au spart apoi si la Oficiul Postal, care e perete în perete cu Primãria, tot în cãutarea banilor. Din ce s-a reconstituit, stiu cã au vrut sã ia casa de bani cu totul, au vrut sã o scoatã pe un gemulet spart, dar ei habar nu aveau ce greutate are o casã de bani. S-au lãsat pãgubasi si au fugit, când au vãzut cã casa de bani are 2-3 sute de kilograme”, au spus reprezentantii autoritãtilor locale. Procurorul a dispus arestarea preventivã doar a lui Cosmin G., din Cozmesti. Atât el, cât si Bogdan Z., dar si concubina acestuia, au fost trimisi în judecatã sub acuzatia de tâlhãrie calificatã.