spot_imgspot_img
17.8 C
Vaslui
27-apr.-2024

“Dincã” de Vaslui, de negãsit, dupã ce a luat patru femei “la ocazie” si le-a omorât!

- Advertisement -

NEPUTINTÃ… În contextul tragediei de la Caracal, în care autoritãtile descoperã cum un ucigas lua fete “la ocazie”, le batjocorea si apoi le omora, vasluienii si-au reamintit de acest scenariu macabru, cãruia i-au cãzut victime patru femei. Nici anchetatorii de la Vaslui nu au fost mai ageri decât cei de la Caracal, astfel cã nici pânã acum, la mai mult de 15 ani de la petrecerea faptelor, criminalul în serie nu a fost prins. Maria Bîru, Safta Ciubotaru, Marcela Tomozei si Anuta Manea sunt femeile ale cãror trupuri au fost descoperite prin pãduri, la luni de zile de la data în care familiile lor le dãduserã dispãrute. Cel putin într-un caz, câtiva martori au vrut sã dea indicii despre masina în care au vãzut-o pe victimã, însã anchetatorii i-au considerat… “niste betivi”. Dosarul cauzei consemneazã toate aceste date.

Vasluiul a trãit, în anii 2000, spaima pe care acum o trãieste Caracalul. Un “Dincã” al locului, sofer, lua femei “la ocazie”, apoi acestea dispãreau, pur si simplu. Familiile disperate anuntau Politia de disparitie, sperând ca anchetatorii sã afle unde sunt. Niciuna dintre ele nu a fost identificatã de autoritãti, decât în momentul în care trupurile lor desfigurate erau gãsite prin pãdurile judetului. Nici pânã azi, autorul (sau autorii) uciderii acestor femei luate “la ocazie” nu a fost gãsit, desi nu putine au fost detaliile care ar fi putut conduce pe o pistã corectã.

Prima victimã, sotia preotului din Cretesti. Martorii care au vãzut masina posibilului criminal, considerati de anchetatori… “betivi”

Una dintre femeile ucise de un “Dincã” al Vasluiului este Marcela Tomozei. Marcela avea 29 de ani, era mãritatã cu preotul din comuna Cretesti si avea doi copii. Joi, 12 octombrie 2000, femeia a plecat, cu autostopul, din Tecuci spre Vaslui. Era îmbrãcatã cu un pardesiu rosu, o cãmasã roz si o fustã. În picioare purta o pereche de cizme ce se legau cu sireturi la spate. La Tecuci, Marcela Tomozei a fost vãzutã de un martor urcându-se într-o Dacie papuc albastrã, dar e foarte probabil ca, odatã ajunsã la Bârlad, sã fi schimbat masina cu o alta, în care avea sã-l întâlneascã pe criminal. La dosar existã si declaratiile unor martori, care ar fi trecut cu o cãrutã pe la Cãrãmidãrie, în acelasi timp cu criminalul. Acestia sustin cã au vãzut o Dacie rosie care transporta pe bancheta din spate o femeie. În acel moment, nu si-au dat seama dacã femeia din spate era vie sau moartã, au spus martorii. Masina ar fi oprit când s-a apropiat cãruta, iar dupã trecerea ei ar fi accelerat, virând la dreapta, spre liziera de salcâmi unde a fost gãsit corpul. Anchetatorii însã au pus la îndoialã relatarea acestor martori, precizând cã martorii în cauzã erau… beti. Culmea este cã, la fata locului au fost gãsite niste urme de roti, iar din pozitionarea lor s-a putut stabili exact pe unde a intrat masina. Traseul era acelasi cu cel indicat de martorii pe care anchetatorii nu i-au luat în seamã, considerându-i sub înfluenta bãuturilor alcoolice. Urmele de roti puteau proveni de la anvelope folosite si la o Dacie, dar si la un autoturism Cielo, Tico sau Aro. Legistii au stabilit cã Marcela fusese strangulatã.

Alte trei femei, luate “la ocazie”, ucise si abandonate în pãduri

Mioara Anuta Manea, altã victimã, avea 29 de ani si plecase din Vaslui, tot cu autostopul. În acea zi de joi, 20 mai 2004, ea era îmbrãcatã cu o pereche de pantaloni bej, un pulover, geacã din imitatie de piele si saboti bej. Maria Bâru avea 46 de ani, doi copii si o gospodãrie în Rãchitoasa (judetul Bacãu), de care avea grijã singurã. Luni, 28 august 2000, Maria s-a hotãrât sã plece în Vaslui, la o sorã de-a ei. E posibil ca ea sã fi luat „ocazia” de la gara Berheci. Ori pe bucãti, de la Berheci la Bârlad, si de la Bârlad a luat o altã masinã spre Vaslui, ori direct, Berheci – Vaslui. Nu s-a putut stabili unde anume a fost curmatã viata femeii. Cadavrul ei a fost gãsit în decembrie 2000, în inima pãdurii Mitoc din comuna Costesti, situatã la jumãtatea drumului dintre Bârlad si Vaslui. Safta Ciubotaru avea 30 de ani si locuia într-un sat sãrac de lângã Bârlad. Era vãduvã si avea doi copii. Marti, 10 octombrie 2000, Safta a plecat din Bârlad spre Vaslui. A luat “ocazia” din fata Fabricii de Rulmenti. În decembrie 2000, cadavrul ei a fost gãsit în pãdurea Mitoc. Dupã moartea Saftei Ciubotaru, copiii ei, un bãietel de 11 ani si o fetitã de 8 ani, au ajuns în orfelinat. Nici pânã azi, anchetatorii nu au descoperit mãcar o pistã care sã ducã la un eventual suspect. “Dincã” de Vaslui, asadar, a fost de negãsit, în conditiile în care, teoretic, cineva l-a cãutat.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.