|

“Implicã-te si ajutã si tu copiii nevoiasi sã aibã, de Paste, produse de igienã de bazã!”

CAMPANIE… Fundatia World Vision, una dintre cele mai active ONG-uri în judetul Vaslui, lanseazã un apel cãtre cei care au posibilitatea de a face o faptã bunã în perioada sãrbãtorilor pascale. Acestia sunt îndemnati sã se alãture campaniei de ajutorarea copiilor vulnerabili cu un set de igienã personalã si sã doneze pe site-ul fundatiei. “Implicã-te si ajutã si tu copiii nevoiasi sã aibã, de Paste, produse de igienã de bazã. Doneazã pe site-ul campaniei un kit de igienã în valoare de 62 de lei sau orice sumã doresti”, este îndemnul reprezentantilor Fundatiei World Vision.

La tarã, în România secolului 21, peste jumãtate dintre copii nu au conditii sã se spele în fiecare zi. Sase milioane de locuitori din mediul rural trãiesc în locuinte fãrã baie în casã si fãrã apã curentã, iar produsele de bazã pentru igienã sunt un lux. Consecintele lipsei conditiilor primare pentru igienã au repercusiuni pe termen lung: murdãria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite. Astfel, în perioada sãrbãtorilor de Paste, Fundatia World Vision România desfãsoarã o campanie prin care îsi propune sã cumpere seturi de igienã cu produse de bazã pentru 1796 de copii vulnerabili. Pretul unui set de igienã este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei sã fie atins si pentru ca toti cei 1796 de copii sã beneficieze de produse de igienã de bazã (sãpun, sampon, pastã de dinti, periute de dinti sau deodorant), este nevoie de aproximativ 24.000 euro.

“De Paste, haideti ca împreunã sã le facem lumea mai curatã acestor copii!”

“Din pãcate, extrem de multi copii din România nu beneficiazã de conditii decente de trai, nu au apã curentã, au toaleta în afara casei, nu au unde sã se spele si, din cauza lipsei posibilitãtilor materiale, nu îsi pot cumpãra nici mãcar produse de igienã de bazã, cum ar fi sãpun sau periutã de dinti. Noi ne dorim si lucrãm pentru ca acesti copii sã beneficieze de educatie, sã reuseascã sã iasã din cercul sãrãciei, dar cum sã faci asta când tie îti lipsesc lucruri elementare, când efectiv nu ai cu ce sã te speli? Asa cã, de Paste, haideti ca împreunã sã le facem lumea mai curatã acestor copii! Adresãm tuturor rugãmintea de a se alãtura campaniei noastre si de a dona unul sau mai multe kit-uri de igienã, printr-un click aici: https://worldvision.ro/campanie/. Singuri putem face putin, dar împreunã putem face atât de mult!”, a declarat Mihaela Nabãr, Director Executiv, Fundatia World Vision România. Existenta facilitãtilor sanitare în gospodãriile rurale românesti constituie o conditie importantã pentru asigurarea unei igiene corespunzãtoare a copiilor, aceasta fiind în opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale îmbolnãvirii copiilor sub 5 ani. Igiena personalã a copiilor presupune cel putin spãlat pe mâini înainte de fiecare masã, pe dinti de douã ori pe zi (dimineata si seara), iar pe corp mãcar o datã pe zi. Conform Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii, igiena mâinilor permite prevenirea rãspândirii microbilor si cel putin a asa-ziselor boli ale mâinilor murdare.