|

“La Husi nu se vorbeste despre retrogradare”

Husana Husi – CSM Bacãu, vineri, 14.00

OPTIMISM… Fotbalistii Husanei Husi sunt pregãtiti pentru confruntãrile cu CSM Bacãu si Somuz Fãlticeni, din ultimele douã etape ale turului. Cãpitanul echipei, Sergiu Gîrdea, este încrezãtor în fortele echipei husene de a termina sezonul deasupra liniei de retrogradare. “Nimeni nu ne dãdea vreo sansã, se vorbea cã vom obtine 6 puncte în tot campionatul. Cred în acest grup, în antrenori!”, ne-a spus Sergiu.

Desi au pierdut, husenii au jucat de la egal la egal cu liderul Seriei 1, Aerostar Bacãu (1-2), care a avut avantajul de a juca în superioritate numericã mai bine de 70 de minute. Cãpitanul Husanei Husi, Sergiu Gîrdea (24 de ani), considerã cã rezultatul este nedrept, iar Husiul ar fi meritat cel putin un punct. “Am fãcut un joc bun tactic, am stat bine în teren si am încercat sã fim la nivelul lor pe cât posibil si cred cã am si reusit. Da, cu sigurantã, cred cã am fi meritat mai mult, avnd în vedere cã am jucat în 9 jucãtori de câmp mai bine de 70 de minute, iar ei au reusit sã înscrie golul victoriei abia în minutul 80. Am fi meritat un punct doar prin prisma jocului fãcut în 10, iar dacã n-ar fi fost eliminat Ruja, puteam spera la cele trei puncte.”, a spus mijlocasul. Sergiu Gîrdea priveste cu mult optimism meciul de vineri, ora 14.00, de pe teren propriu, împotriva unei contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradãrii, CSM Bacãu. “Pentru noi orice meci este important. Cu sigurantã o sã dãm totul pe teren pentru a obtine cele trei puncte. Suntem motivati pentru meciuri de vineri cu CSM Bacãu si sper sã iesim cu fruntea sus. Avem nevoie de oameni în tribune, pentru a ne sprijini. La Husi nu se vorbeste despre retrogradare, eu unul cred în acest grup, în antrenori. Nimeni nu ne dãdea vreo sansã, se auzea de 6 puncte tot campionatul. Sper sã fi dat peste nas la multi si asa sã creadã în echipa asta”, a adãugat Sergiu.

Mijlocas, cãpitan, golgheter!

Desi evolueazã pe postul de mijlocas la închidere, Sergiu Gîrdea este golgheterul echipei în actuala stagiune, cu 4 goluri marcate. “Joc pe un post foarte greu si încerc sã dau totul de la meci la meci. Nu stiu câti înteleg rolul meu acolo, dar cred cã e cel mai dificil dintre toate, deoarece e motorul echipei acolo. Cele patru goluri reusite de mine nu sunt întâmplãtoare. Îmi place sã urc si sã finalizez orice centrare, orice pasã datã de colegii mei, ca sã pot face munca usoarã echipei. Însã, fãrã munca colegilor mei aceste lucruri nu s-ar întâmpla. Simt cã pot sã înscriu în fiecare meci, indiferent de echipã, iar dacã o fac, îmi iese tot în meci. Asa mã motivez.”, a încheiat Gîrdea.