|

“Miorita” de la Tãtãrãni: bãtrân, stâlcit în bãtaie de trei ciobãnei agresivi!

BESTII… Un bãrbat de 65 de ani, din satul Leosti, a fost stâlcit în bãtaie de trei ciobani din comuna Tãtãrãni, care, se pare, au pus stãpânire pe zona unde-si pasc mioarele. Enervati cã bãtrânul a îndrãznit sã le cearã sã-si ducã oile de pe terenul sãu, acestia s-au nãpustit asupra lui si nu s-au lãsat pânã nu l-au umplut de sânge. A fost descoperit de un nepot, care a dat alarma. În prezent, dat fiind primele concluzii medico-legale, care deja au ajuns la anchetatori, dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativã de omor. Bãtrânul din Leosti se aflã în stare foarte gravã la un spital din Iasi.

Sesizarea a fost fãcutã printr-un apel la 112, spun politistii. Autoritãtile au fost anuntate cã un bãtrân în vârstã de 65 de ani a fost gãsit într-o baltã de sânge, abia miscându-se, din cauza loviturilor extrem de puternice, de la nivelul capului si îndeosebi ale fetei. Victima se numeste Ailincãi Vasile, sãtean cunoscut în zonã ca un om pasnic, gospodar si cu o pasiune aparte pentru cântecul popular. Nimeni nu si-ar fi închipuit cã nea Vasile, cum îi spun toti localnicii, ar putea supãra pe cineva în asa fel încât sã fie lovit fãrã milã. Numai cã familia sa a înteles pe datã cã starea bãtrânului s-ar putea sã aibã legãturã cu problemele mai vechi pe care le avea cu trei indivizi din zonã. Acestia au oi si le pasc pe unde vor, fãrã sã tinã seama cã este vorba despre terenurile proprietate personalã ale oamenilor din Leosti. Cine îndrãzneste însã sã le spunã ceva, este amenintat sau chiar bãtut. Marti, bãtrânul Vasile Ailincãi nu a mai rãbdat ca oile celor trei indivizi sã pascã pe pãmântul sãu, astfel cã le-a spus ciobanilor sã le ia de acolo. Atât a trebuit, cãci acestia s-au nãpustit asupra sa si l-au lovit fãrã milã.

Au schimbat încadrarea în “tentativã de omor”, dupã ce au vãzut ce au scris medicii legisti

“Sesizarea prin apel 112 a fost fãcutã miercuri, 20 noiembrie, la ora 15,08. A fost solicitatã Ambulanta si Politia, ca urmare a descoperirii unui bãrbat de 65 de ani, în stare de inconstientã, cu urme de lovituri grave. Omul a fost gãsit în aceastã stare pe un teren extravilan al satului Leosti. La fata locului s-a deplasat un echipaj de Politie si Ambulanta, care l-a transportat la Spitalul din Husi, apoi victima a fost transferatã la un spital din Iasi”, a spus Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui. Cei trei suspecti au fost identificati în scurt timp de oamenii legii, iar ceea ce pãrea a fi o infractiune de “loviri si alte violente”, a cãpãtat ulterior o altã încadrare, mult mai gravã, cea de “tentativã de omor”. “Ca urmare a concluziilor medico-legale, care au ajuns în posesia anchetatorilor, dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru a se continua cercetãrile, sub aspectul sãvârsirii de tentativã de omor”, a spus Bogdan Gheorghitã, reprezentatul Inspecto-ratului Judetean de Politiei Vaslui. În ceea ce priveste starea bãtrânului bãtut de ciobani, aceasta este foarte gravã, în momentul transportãrii sale la Spitalul din Iasi, acesta era în comã. Medicii au spus cã rãmân rezervati în privinta sanselor de supravietuire ale bãtrânului.