|

“Necãjitii” de la Spitalul Judetean, miluiti de Buzatu

Premiul “Politicianul lunii când toti sunt plecati în concediu!” il acordãm lui Dumitru Buzatu, care de ziua sa de nastere le-a fãcut cadou “necãjitilor” de la Spitalul Judetean, cu salarii de peste 200 de milioane si niscavai vouchere de vacantã. Ca sã aibã sãracii bani de benzinã pânã la hotelurile de cinci stele unde trag. Efortul a fost de vreo 1,5 milioane de lei. Un mizilic!

Fabrica de stiri

Doi mâzgãlitori pe net din presa vasluianã au fãcut si ei un gen de fituicã on-line. Ce frumos, nu? Neavând însã redactie, cei doi si-au stabilit sediul la un bar din centru, frecventat de multi oameni cu carte. Cu calculator pe masã, bãietii nostri scriau de zor, însã patronul a observat o chestie supãrãtoare: lumea cam fugea din preajma celor doi, se golea crâsma când apãreau “ziaristii”. Misterul s-a deslusit imediat: bãietii aveau unele sconcosenii pe ei si duhneau a nespãlati, de o lua lumea razna pe arãturã, prin centru. Pac, avertisment, cartonas galben si rosu, pe loc, jurnalistii-sconcsi au fost dati afarã. Unii spun cã unul dintre sconcsi s-a întors la bar, zilele acestea, si a zis senin: “Nenea, ne-am spãlat, mirosim a sãpun. Putem sã stãm în barul dvs?”. Legenda spune cã si acum cautã sãpunul prin baie.

Preotelul cu gusã de la Movilã umblã de mama-focului dupã carte funciarã. De sãptãmâni de zile, pãrintelul merge la Cadastru, la primãrii, la judet, strigã, implorã: “Vreau carte funciarã pentru biserica de pe Movilã”. Babele credincioase s-au prins de smecherie si l-au întrebat pe preotelul cu gusã: “Da’ ce ai, pãrintele? Vrei sã ne vinzi biserica, cumva? Ori, iei vreun credit, sã-ti faci casã pe undeva?”. Ne-am prins de smecherie. Un politician i-a promis vreo 10 mii de euroi, pe proiect si pe persoanã fizicã, dacã îi aduce documentele bisericii. Cã vorba DNA-ului: “Coane, coruptie, coruptie, dar sã fie cu acte!”. Poate cã, pânã la urmã, Dumnezeu face o minune si îi trimite cartea funciarã pãrintelului nelinistit.

Stiti ce înseamnã sã fii mafiot, la Vaslui? Sã fii lider de sindicat, toatã lumea sã-ti spunã “Sã trãiti, dom’presedinte!”, dar tu sã nu ai niciun membru de sindicat. Smecher, nu? Sau ce, nu credeti cã avem un asemenea sindicalist-sef în giudet? Ba bine cã da, omul e presedinte de sindicat, consilier judetean, mare pescar, glumet prin sedinte, zero membri la sindicat. În rest, sindicalistul lui peste-prãjit stã bine mersi la conducerea judetului, în timp ce sindicatele lui au fugit prin UE, în cãutarea unor salarii mai bune. Sã trãiti, am spus!

Stiti ce pãtesti dacã esti mare sef la judet, nu prea te cunoaste lumea la fatã si ajungi la spital, bolnav ca vai de lume? Ti-o iei în barbã! Da, da, nu râdeti. A pãtit-o un sef din Palatul Administrativ, nu spunem cine!, care a ajuns la urgente, seara, cu dureri mari. A ajuns omul acolo, s-a dus ca un cetãtean sã spunã cã are dureri, i s-a dat o perfuzie în brat si i s-a spus sã astepte. Nu mult, cam o orã si ceva. Când a plecat de la spital, omul important a spus ceva de genul: “Mai degrabã îmi fac urgente în scara de bloc, decât sã mai stau pe aici, sã nu mã bage nimeni în seamã!”. Cam asa gândim si noi, oamenii fãrã functii.