|

“Pe urmele lui Mos Crãciun”, în douã comune din Vaslui (foto)

GENEROZITATE… Caravana Tinerilor Uniti a ajuns si în Vaslui, în cadrul proiectului “Pe urmele lui Mos Crãciun”. Peste 320 de copii din comunele Grivita si Voinesti au beneficiat de ajutoare materiale din partea Asociatiei non-guvernamentale “Tara Tinerilor Uniti”, dar si de activitãti socio-educationale, discutii constructive despre educatie, scoalã, moralitate.

„Prin aceastã campanie ne-am dorit sã introducem beneficiarii, sponsorii, partenerii si opinia publicã în atmosfera de sãrbãtoare prilejuitã de apropierea Crãciunului. În Vaslui am fost foarte bine primiti, am colaborat foarte bine cu unitãtile administrative. O surprizã frumoasã a fost doamna Alina Munteanu, primarul comunei Grivita. Un om deosebit! O profesionistã în administratie publicã, atentã la nevoile comunitãtii si receptivã la oportunitatea de a colabora în proiecte ce reusesc sã contribuie la dezvoltarea frumoasã a comunitãtii. O felicit public pentru tot ceea ce face pentru comuna Grivita, pentru atitudinea dumneai si pentru ambitia de care dã dovadã. Mã bucur cã existã astfel de primari în România, mai ales în Vaslui. Noi, desi practic locuim în Bucuresti, ne dorim foarte mult sã schimbãm imaginea Vasluiului. În judetul acesta am vãzut oameni primitori, oameni harnici, nu doar alcoolici sau oameni care fac alte prostii. Nu am vrut doar sã venim si sã dãm niste pachete, am vrut sã lãsãm în urmã ceva simbolic. Toti colegii mei voluntari au intrat la clasã si au vorbit cu ei, am schimbat idei, impresii, am cântat, ne-am jucat, i-am îndemnat sã meargã la scoalã, sã facã fapte bune, pentru cã, la urma urmei, în asta constã esenta vietii. Copiii au primit câte douã pachete, unul cu dulciuri, iar altul cu alimente. Le-am oferit si câte o geacã. Am auzit cã luni toti copiii au venit îmbrãcati în geci.”, a spus Stelian Drãgoi, presedintele Asociatiei “Tara Tinerilor Uniti”.

“Nu promovãm asistatii social si nici candidatii politici”

Acesta a subliniat faptul cã scopul campaniei a fost acela de “a aduce în fatã câteva elemente ce tin de promovarea educatiei, implicarea în activitãti cultural-artistice, depãsirea propriei conditii umane, gãsirea de solutii si ajutorul oferit neconditionat fatã de cel aflat în nevoi. Locatiile au fost alese pornind de la câteva principii: nivelul de sãrãcie, abandonul scolar, interactiunea cu reprezentanti ai administratiei publice locale, implicarea autoritãtii publice în rezolvarea problemelor sociale, implicarea si dorinta comunitãtii ce prezintã probleme sociale acute spre orientarea cãtre rezolvarea de probleme etc. Dorinta noastrã este aceea de a nu promova asistatii social si nici anumiti candidati sau anumite partide politice. Rãmânem apolitici si implicati în viata comunitãtii într-un parteneriat durabil cu autoriatãti ale administratiei publice locale si centrale”.