|

“Plãiesii”, la Sãrbãtoarea comunei Rosiesti | FOTO

DISTRACTIE…Pentru comuna Rosiesti, ziua de Rusalii are o însemnãtate aparte. Si asta pentru cã, duminicã a fost sãrbãtoritã cea de-a XV-a editie a manifestãrii “Zilele comunei”. Festivitatea s-a bucurat de invitati de seamã, dar si de un spectacol folcloric deosebit încununat de prezenta, pe scenã, a grupului folcloric “Plãiesii”, din Republica Moldova, asteptat de peste 1.000 de persoane. De asemenea, în fata localnicilor au evoluat si trupa Kronos, Ana Maria Serban, “Fetele de la Botosani, și Viviana Bulugu. Spectatorii au avut parte si de o tombolã cu premii consistente oferite de sponsorul principal al spectacolului, Radical Grup.

În duminica Rusaliilor, comuna Rosiesti a îmbrãcat, din nou, straie de sãrbãtoare, la cea de-a XV-a editie a “Zilelor comunei”. Sãrbãtoarea s-a bucurat de prezenta unor invitati de seamã din conducerea Consiliului Judetean Vaslui: vicepresedintele Ciprian Trifan si presedintele Dumitru Buzatu, dar si deputatul Irinel Stativã si senatorul Gabriela Cretu. Sãrbãtoarea a debutat cu muzica de fanfarã a fanfarei din comuna Cretesti si a continuat cu un spectacol folcloric cu invitati unul si unul. Pe scenã au evoluat, pe rând: trupa Kronos, Viviana Bulugu, Nadia Duluman, Mariana Drosu, Ana Maria Gramaticu, Mariana (Vrabie) Stoica, Constantin Lupascu, “Fetele de la Botosani”, sau grupul folcloric “Joc” al Clubului Pensionarilor Vaslui. Atractia serii a reprezentat-o, în schimb, grupul folcloric “Plãiesii”, din Republica Moldova. Pentru acestia, comuna Rosiesti s-a dovedit una plinã de fani. Astfel, încã de cum au coborât din microbuzul cu care au venit, au fost asaltati de cei care îsi doreau sã se fotografieze alãturi de ei. Dupã acest moment, rosiestenii au dansat si au aplaudat continuu, timp de o orã, evolutia moldovenilor pe scena din Rosiesti. “Suntem la cea de-a XV-a editie a Zilei comunei Rosieisti si la al treilea an de când eu vin în fata comunitãtii. Cu sigurantã ati investit în mine încredere si sperantã si vã promit cã nu vã voi dezamgi asa cum nu am fãcut-o nici pânã acum. Au fost trei ani în care am încercat sã aducem în fata dvs proiecte care sã îmbunãtãteascã conditiile de trai din comunã. Anul acesta sperãm sã fie un an al marilor realizãri în care obiectivele sã se vadã”, a spus primarul comunei Rosiesti, Florin Anea. De asemenea, tot duminicã, sapte cupluri de bãtrâni, care au ajuns la 50 de ani de la cãsãtorie, au fost felicitati si premiati de cãtre primarul Anea si Consiliul Local Rosiesti.

2019, anul proiectelor importante pentru comunitate

Pentru comuna Rosiesti, anul 2019 este anul în care munca primarului Florin Anea si a echipei sale de la primãrie, începe sã dea roade. Asa cum a declarat edilul Florin Anea, anul acesta s-a reusit primul kilometru de asflat, turnat pe un drum comunal de la Revolutie încoace. “Anul 2019 este anul realizãrilror importante pentru comunitate. Au fost trei ani în care ne-am zbãtut sã atragem fonduri care sã ducã la un trai mai demn pentru cetãtenii comunei. Anul acesta am început deja implementarea proiectelor, astfel cã o scoalã va fi finalizatã în scurt timp. Ne-am apucat si de modernizarea si extinderea unui dispensar uman la Rosiesti, dispensar ce va purta numele reputatului doctor Dumitru Bagdasar, nãscut pe meleagurile noastre. Am început si asfaltarea unui drum de 4,5 kilometri, sprijiniti de Consiliul Judetean. Acest drum a reprezentat o prioritate pentru cã leagã Rosiestii de Gura Idrici, frecventat, mai ales, pe timp de iarnã. Acest drum comunal reprezintã primul kilometru de asfalt turnat la Rosiesti, de la Revolutie si pânã în prezent “, a spus primarul Florin Anea.