|

“Primul Zâmbet”, la proaspetele mãmici de la Spitalul Judetean Vaslui

SPRIJIN… Proiectul “Primul Zâmbet” a ajuns, ieri, si la Vaslui. O sutã de mame, care au nãscut zilele trecute la spitalul judetean, au primit cutia cu lucruri necesare bebelusilor în primele sãptãmâni de viatã. Acestea contin haine pentru copii din colectia Kuniboo, produse de igienã si îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilã a celor mici (sampon delicat, ulei de îngrijire si servetele umede), scutece K-Classic si brosuri cu informatii utile din partea Organizatiei Salvati Copiii.

Managerul Spitalului Judetean Vaslui a salutat initiativa acestui proiect implementat de Kaufland România si Organizatia Salvati Copiii, multumindu-le în numele tuturor mamelor si copiiilor beneficiari ai cutiei “Primul Zâmbet”. “Aceastã actiune nu este prima si, sperãm noi, nici ultima. “Salvati copiii” este o organizatie serioasã, care îsi tine blazonul sus, asa cum a fãcut-o în toti acesti ani în care am colaborat si ani în care Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, respectiv Maternitatea Spitalului a primit numeroase donatii foarte consistente, în aparaturã medicalã, diverse obiecte de infrastructurã necesare bunei desfãsurãri a activitãtii sectiei de Neonatologie. Iatã cã acum, în colaboarea cu lantul de magazine Kaufland, organizatia “Salvati copiii” a venit în întâmpinarea tinerelor mame care nasc la spitalul nostru, aducându-le o micã bucurie si un mic aport la un start de succes în viata noilor nãscuti. Ca orice persoanã care primeste un cadou, toatã lumea se bucurã, inclusiv noi, si sperãm ca aceastã colaborare sã-si urmeze un curs natural, firesc, si în anii urmãtori. Tin sã multumesc pe aceastã cale Organizatiei “Salvati copiii” si companiei Kaufland”, a afirmat Ana Rinder manager SJU Vaslui.

“Sper ca indicatorii la care suntem primii pe Europa, si anume mortalitate infantilã, sã scadã”

Medicul Marius Galitã, seful sectiei Neonatologie a Spitalulului Judetean de Urgentã Vaslui, a declarat cã sperã ca eforturile ce se depun pentru aceste proiecte sã se reverse în scãderea indicatorilor privind mortalitatea infantilã. “Dacã pânã acum, interventiile se fãceau pentru copiii care aveau probleme, cu incubatoare, cu lãmpi de fototerapie, cu materiale sanitare care se adresau, în special, prematurului, de data aceasta fundatia s-a gândit si la mamele cu copii sãnãtosi. Orice dar este binevenit. Noi stim cã în spatele acestor strângeri de fonduri se aflã o muncã sustinutã de voluntariat, negocieri cu companii, de asta zic cã trebuie sã încurajãm astfel de donatii pentru orice maternitate, nu numai la noi, în Vaslui. Eu sper ca indicatorii la care suntem primii pe Europa, si anume mortalitate infantilã, sã scadã si nasterile din mame cu vârstã micã sã se reducã”, a declarat medicul Marius Galitã.