|

“Serbarea Florilor” – regal de flori si culoare! (foto)

EVENIMENT…În acest sfârsit de sãptãmânã, mii de flori si plante decorative vor umple de culoare Piata Civicã din Vaslui. La eveniment vor participa peste 30 de producãtori si comercianti din toate colturile României, iar vasluienii pot pleca acasã cu exemplare superbe care le vor lumina cãminele. “Va fi un weekend minunat pentru vasluieni si ne bucurãm cã deja centrul orasului este plin de curiosi. În total vor fi 25 de standuri în Piata Civicã, de unde vasluienii pot achizitiona flori si diverse plante, si alte 10 expozitii în incinta Casei de Culturã “Constantin Tãnase” Vaslui. Ne dorim ca acest eveniment sã fie unul pe placul vasluienilor si sã devinã o traditie”, ne-a declarat primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavãl. Evenimentul va începe astãzi, la ora 11.00, vasluienii fiind asteptati sã admire colectiile de plante prezentate de participanti.

Producãtorii si agentii comerciali au adus mii de plante ornamentale si ghivece cu flori ce au fãcut deliciul vasluienilor aflati ieri la plimbare. Dintre cele 25 de tarabe aflate în centrul orasului, cea mai admiratã a fost cea a celor de la BralGarden Vaslui, care a prezentat publicului specimene superbe de palmieri, arbori pitici, dar si un brad impunãtor de peste 5 metri înãltime. “E foarte frumos ce au fãcut în centru, în special palmierii si sutele de flori. O sã venim si mâine la deschidere când o sã fie totul gata”, ne-a spus un vasluian. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 mai 2017, în Centrul Civic al municipiului Vaslui, fiind cea de-a doua editie organizatã de Primãria municipiului Vaslui, Consiliul Local Vaslui si Goscom Vaslui. Timp de 3 zile, vasluienii vor putea admira pe lângã flori (de ghiveci si de grãdinã), plante ornamentale, copãcei, bulbi de flori si îngrãsãminte pentru plante. La manifestarea expozitionalã si-au anuntat participarea peste 30 de expozanti din tarã (Bucuresti, Sibiu, Cluj, Brasov, Alba Iulia, Târgu Mures, Pitesti, Iasi, Sf. Gheorghe, Galati) si din judetul Vaslui (Husi, Bârlad, Negresti, Vaslui).

Expozantii sunt producãtori, comercianti, Grãdina Botanicã Galati, universitãti de profil (Universitatea de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Iasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Cluj) si primãrii (Ploiesti, Pitesti, Iasi, Bârlad, Husi si Vaslui). Cei interesati de achizitionarea de plante sau care doresc sã amenajeze o grãdinã pot obtine informatii utile si sfaturi practice de la specialistii în domeniul horticol. (Andrei Manolachi)