|

„Briliantul” hotilor din Bârlad va mai sta 30 de zile dupã gratii

DUPÃ GRATII… Arestat preventiv pentru furt cu un prejudiciu de peste 5.000 de lei, Toma Radu Ionut nu mai vrea dupã gratii. A cerut magistratilor Tribunalului Vaslui sã fie lãsat acasã dar instanta a decis cã locul lui este în spatele gratiilor, în arest preventiv. Dupã ce a comis în 2016-2017, minor fiind, peste 70 de furturi cu o retea de hoti pe care, la vârsta lui, o conducea, a fost trimis la Centrul de Detentie Brãila Tichilesti. Cât s-a cumintit, s-a vãzut pe 30 ianuarie când Radu Ionut Toma a fost retinut de cãtre politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad, pentru sãvârsirea a douã infractiuni de furt calificat. Pe 31 ianuarie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Prejudiciul a fost de peste 5000 de lei!

„Briliantul” hotilor din Bârlad nu scapã de arestul preventiv dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au respins cererea acestuia de înlocuire a mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã. Decizia instantei vasluiene este definitivã. Politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a lui Radu Ionut Toma, în vârstã de 20 de ani, din Bârlad, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea a douã infractiuni de furt calificat sãvârsite pe raza municipiului Bârlad. În urma cercetãrilor efectuate, politistii bârlãdeni au stabilit faptul cã bãrbatul a pãtruns în douã locuinte (pe geamurile lãsate deschise) de pe raza municipiului Bârlad, ocazie cu care a sustras douã televizoare precum si alte bunuri, în valoare de peste 5.000 lei. „În data de 30 ianuarie a.c., bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore, urmând ca astãzi acesta sã fie prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, pentru dispunerea unei mãsuri preventive. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului” a mentionat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Toma Radu Ionut a primit ceea ce era de asteptat: mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile.

Povestea „Briliantului” – un hot prolific de la Bârlad

Radu Ionut Toma, de 20 ani, din Bârlad, este capul retelei de hoti din zona Vasile Pârvan, care a dat peste 70 de spargeri în Bârlad în perioada 2016-2017. Atât de multe furturi a avut de „mãrturisit” procurorului de caz Toma Radu Ionut, încât audierile au durat aproape 12 ore! Chiar si avocatul din oficiu pe care l-a avut infractorul minor pe atunci (2017) si-a fãcut cruce când asculta cu câtã seninãtate si dezinvolturã povestea „Briliantul” Toma faptele fãcute! Pe care le-a recunoscut cu mândrie! Iar la iesirea din sediul Politiei Bârlad, acesta a si oferit „spectacolul” de rigoare: înjurãturi ca la usa cortului adresate jurnalistilor. Prejudiciul cauzat pãgubitilor (care au fost peste 60) de gasca de hoti condusã de Toma Radu Ionut, a fost atunci de peste 70 000 de lei iar în urma perchezitiilor, au fost recuperate bunuri în valoare de peste 30 000 de lei. Asta doar în primele zile de cercetãri, pentru cã, pe mãsurã ce au continuat cercetãrile, procurorul de caz si politistii bârlãdeni aveau sã descopere mult mai multe fapte: peste 70 de furturi. Radu Ionut Toma a fost detinut în Centrul de Detentie Brãila Tichilesti, de unde la începutul acestui an a fost eliberat. Cât a rezistat „Briliantul” în libertate? Câteva zile, cã era „stãtut”, nu mai furase de multisor.