|

„Îngerii” de la Politia de Frontierã Fãlciu au ridicat o casã pentru tanti Floarea, de 90 de ani! (FOTO)

GREU… O femeie de 90 de ani din marginea satului Cârja, suburbie a Murgeniului, este salvatã de la un sfârsit cumplit de un grup de politisti de frontierã din cadrul SPF Fãlciu. Acestia au un punct de observare chiar în fata bordeiului bãtrânei si o vedeau zi de zi în ce conditii trãieste, amãrâtã si flãmândã, într-o cocioabã plinã cu sobolani. Acestia s-au mobilizat, au adunat bani din salariile lor, au apelat sprijinul Primãriei Murgeni, dar si la Asociatia „Nãscutã Înger”. În urmã cu câteva zile, bãtrâna a fost mutatã la o familie din sat, care a acceptat sã o adãposteascã, iar politistii de frontierã au început deja sã ridice o camerã pe care o vor mobila. Asociatia a venit cu alimente, haine, dar si cele de trebuintã pentru noua cãsutã. Alãturati-vã si voi acestei campanii umanitare, pentru a-i smulge un zâmbet lui tanti Floarea.

Tanti Floarea a trãit toatã viata la lumânare, fãrã cãldurã, într-o amãrâtã de cocioabã, insalubrã, în care colcãiau sobolanii! Aceasta nu are nici un venit, nu are acte pe terenul unde îsi duce trista si amãrâta viatã, practic este a nimãnui. Asezatã tocmai la marginea satului Cârja, singura bucurie a femeii era sã-si pãrãseascã bordeiul si sã se uite de la poartã peste Prut, admirând privelistea foarte frumoasã a mini-deltei. Acolo si-au fãcut un loc de observatie si politistii de frontierã de la SPF Fãlciu, care urmãresc de acolo tot ce se petrece pe linia de frontierã. Asa au vãzut-o pe bãtrâna Florea Constanta si au remarcat cã trãieste într-o casã ce stã sã se dãrâme pe ea. „Am intrat sã vorbim cu ea si am rãmas înmârmuriti: casa, adicã bordeiul, are doar o singurã camerã, este din lut, plin de sobolani, tavanul cãzut si gãurit. Are un pat stricat, niste haine si pãturi putrezite. Doamne, cum se poate ca cineva sã trãiascã în aceste conditii? Nu am putut sã stãm cu mâinile în sân si am hotãrât sã ne mobilizãm câtiva bãieti si sã ridicãm femeii o camerã cu tot ce trebuie”, a spus unul dintre politistii de frontierã. Zis si fãcut. Sãptãmâna trecutã au mutat-o la o familie în sat, au început sã sape fundatia si, împreunã cu alti sãteni care au sãrit în ajutor, au început sã ridice cãsuta. Au primit si un mic ajutor de 2.000 de lei de la Primãria Murgeni, au stabilit sã îi facã femeii acte pe casã, pentru a nu se trezi cu vreun mostenitor de ocazie. Dupã ce femeia nu va mai fi, politistii vor ca locuinta sã fie încadratã ca si casã socialã, pentru unitatea lor.

APEL UMANITAR: Doneazã pentru familiile nevoiașe, sã treacã mai ușor peste iarnã

„Prin iubire si dãruire te apropii de Dumnezeu si gãsesti calea spre iertare si pace. Deschide-ti usa inimii si las-o deschisã, dãrâmã toate zidurile ridicate din teamã între tine si lumea din jur. Nu mai judeca, poate cel cãzut nu a avut sansa ta de a merge înainte, de-a primi o mânã de care sã te agãti. A venit frigul, avem câteva familii care necesitã sprijin pe timpul iernii din partea noastrã. Haideti sã facem în asa fel sa le dãm o mânã sã iasã cu bine din iarnã, sã-i ajutam sã spere, sã creadã cã nu sunt singuri. Haideti sã ajutãm bãtrâna din Cârja, sã fim noi fiii si nepotii pe care nu îi are lângã ea si sã trãiascã fãrã griji mãcar acum la apusul vietii”, a spus Carmen Suciu, presedinta Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt. Cine doreste sã o ajute pe Constanta Florea, de 90 de ani si sã fie alãturi de politistii de frontierã, pot apela la Asociatia „Nãscutã Înger”, la Carmen Suciu sau la telefon 0770405849.

Asociatia „Nãscutã Înger” s-a alãturat campaniei politistilor de frontierã

AJUTOR…Sâmbãtã, 18 octombrie, Asociatia „Nãscutã Înger” Piatra Neamt si-a trimis voluntarii la Cârja, pentru a stabili cu exactitate ce trebuie fãcut concret pentru a ajuta bãtrâna. Au venit însotiti de doi voluntari, Daniela Matei si Adriana Costorel, care au donat 3.500 de lei, pentru a fi cumpãrate materialele de constructie. Acolo am gãsit echipa de politisti de frontierã care lucrau de zor. Erau la etapa de boltari. Si vecinii au pus umãrul, oferidu-le celor implicati o masã caldã. Cât priveste mobilierul pentru camerã, cei din Asociatie au obtinut un ajutor de la Piatra Neamt, de la un hotel, care va dona un pat, dulap, covor, perdele, pãturi si lenjerie. Dar mai este nevoie de multe alte lucruri si în special de lemne pentru iarnã si de electricitate pentru cãsuta bãtrânei. Cei de la Primãria Murgeni au sãrit si ei, întocmind actele pentru ajutor social. Pusã pe un fãgas normal, sperãm ca peste zece ani sã sãrbãtorim cu tanti Floarea centenarul ei.