|

„Sefu’ la sosele” din Murgeni, prins de trei ori consecutiv, beat si fãrã permis!

ZMEU LA VOLAN

FÃRÃ DE LEGE… „Regele” soselelor din orasul Murgeni, Lili Sterian M., a fost prins de politisti chiar în Sfânta zi a lui Ion, pe 7 ianuarie, conducând o frumusete de Nissan, desi avea permisul suspendat. Ca tacâmul sã fie complet, „Sefu’ la sosele”, care este de etnie rromã, a încãlcat legea de trei ori într-o singurã lunã! Stiind ce îl asteaptã, Lili Sterian M. s-a „topit” prin Bedreaga, cartierul select al „Sefilor” din Murgeni, fiind cãutat de politisti pentru a fi prezentat în fata procurorului de caz. Conform noului cod rutier, pedeapsa va fi destul de mare, având în vedere cã s-a mãrit serios punctul de amendã, iar la faptele „cu repetitie” se aplicã pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni efectueazã cercetãri fatã de un bãrbat de 36 de ani din Murgeni, depistat pe drumurile publice ale judetului Vaslui, încãlcând de mai multe ori într-o lunã, prevederile legale în vigoare. Prima faptã a cetãteanului de etnie rromã, Sterian Lili M. s-a petrecut pe 14 decembrie 2019, când politistii din Murgeni l-au depistat în trafic, pe raza localitãtii, conducând un autoturism Nissan, cu numere de Franta. S-a suspectat faptul cã soferul se afla sub influenta bãuturilor alcoolice, fapt ce a fost confirmat de aparatul alcooltest. În urma testãrii, Lili Sterian avea o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prima sanctiune a fost dispunerea mãsurii complementare a suspendãrii dreptului de a conduce, pentru o perioadã de 90 de zile.

„Codul rutier? Ce-i ãla în fata mea?”

Desi nu mai avea cum sã conducã, permisul auto fiind suspendat, Lili Sterian M. a fost depistat din nou, în data de 19 decembrie 2019, ora 09:45, pe drumul national DN 24 A, pe raza localitãtii Murgeni, conducând acelasi Nissan înmatriculat în Franta. Iar a dat nas în nas cu politistii si s-a ales cu un dosar penal pentru încãlcarea Codului Rutier! „În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de <<conducere a unui vehicul pe drumurile publice de o persoanã având exercitarea dreptului de a conduce suspendatã”, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul Penal.”, a precizat Bogdan Gheorghitã,. Purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Mã p.s pe Codul Penal! Prinde-mã, dacã poti!”

Si ce credeti? „Sefu’ la sosele” nu s-a lãsat impresionat de Codul Penal si de numãrul de dosare penale pe care le „strânge” la activ. „Pe 7 ianuarie a.c., ora 01.00, pe raza orasului Murgeni, politisti din cadrul Politiei Orasului Murgeni, l-au depistat pe acelasi bãrbat, care conducea un autoturism pe drumurile publice desi suspendarea dreptului de a conduce nu îi expirase si emana halenã alcoolicã. La testarea acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauzã a fost întocmit un nou dosar de cercetare penalã, sub aspectul comiterii infractiunii de <<conducere a unui vehicul pe drumurile publice de o persoanã având exercitarea dreptului de a conduce suspendatã>>, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul Penal.”, a mai precizat Bogdan Gheorghitã. Iar ca sfidarea sã fie maximã, Lili Sterian M. a dispãrut de la domiciliu, fiind cãutat de politisti pentru a fi retinut si prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru a fi audiat si a se dispune mãsurile legale care se impun pentru faptele comise.