|

„Smecherul” care a abuzat cele trei copile de la Bârlad , poate scãpa basma curatã

SUSPECT Acesta este individul din judetul Galati, cercetat pentru infractiunea de sex trei minore din Bârlad, de 12,13 si 14 ani, aflate în grija Protectiei Copilului Vaslui.

ANCHETÃ … Marian Neculitã, de 22 de ani, din comuna Bãlãbãnesti, judetul Galati este bãrbatul suspectat de politistii bârlãdeni cã ar fi abuzat sexual trei minore, aflate sub protectia Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui. Ancheta, în acest caz, este mult îngreunatã de faptul cã cei cinci lucrãtori ai DGASPC Vaslui, care aveau în grijã cele trei minore de 14, 13 si 12 ani, nu au anuntat cazul la timp, pentru a putea fi recoltate probele necesare în anchetã. Pentru acest fapt, cei cinci lucrãtori sunt parte în dosarul penal în care se fac cercetãri pentru sex cu un minor, ca fiind complici. Cei cinci sunt ca si dati afarã din cadrul DGSASPC Vaslui, ei fiind cercetati si de cãtre o comisie de disciplinã, care va da cele mai aspre sanctiuni. Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul institutiei, a precizat pentru cotidianul nostru cã cei cinci, probabil, nu vor mai lucra la Protectia Copilului! Politistii bârlãdeni fac cercetãri în acest dosar în care sunt multe semne de întrebare. Nimeni nu-si explicã cum au putut fi lãsate cele trei copile pe mâna unui individ ca Marian Neculitã, care, la o simplã cãutare pe Facebook, îl gãsesti angajat la … FBI!

Cazul celor douã minore de 12 si 13 ani, care au fost abuzate sexual în timp ce se aflau în grija DGASPC Vaslui, sub protectia a cinci lucrãtori sociali, care aveau grija lor a evoluat. Numãrul victimelor a crescut. Toate cele trei fete se aflau internate într-un apartament de tip familial, apartinând DGASPC Vaslui, mai precis al Centrului de Prezentare în Regim de Urgentã al Copilului Abuzan, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, ele fiind victima acestui individ. În ultima lunã, în fiecare vineri, venea în apartamentul cu pricina, Marian Neculitã, care se dãdea drept reprezentantul unei Asociatii care se ocupa, chipurile, cu îngrijirea copiiilor aflati în dificultate. Asa se face cã, toate cele trei fete din apartament au fost învoite de lucrãtorii sociali care le tin loc de mamã si tatã, timp de trei vineri la rând, câte una, sã meargã cu individul la … pizza! Dar fetele au fost duse în Grãdina Publicã din Bârlad, prin pãdure, unde individul le-a convins sã facã sex cu el! Însã, cu toate cã au fost abuzate sexual în repetate rânduri, cei care trebuiau sã aibã grijã de ele, nu au mirosit nimic. Bãrbatul din Bãlãbãnesti, judetul Galati, care abuza sexual copilele a început sã o viziteze mai întâi pe minora de 12 ani. A intrat extrem de usor în apartamentul social din subordinea DGASPC, iar dupã ce a adus fetele înapoi acasã, acestea au vorbit între ele si astfel s-a aflat cã toate au fost abuzate sexual de individ. Dar, sperând probabil cã nu se va afla mai departe, angajatii au tãcut mâlc! Asa se face cã acum acestia sunt cercetati de Politie pentru complicitate. Deocamdatã Marian Neculitã este în libertate, dar este cercetat pentru infractiunea de sex cu un minor, în formã continuã.

DGASPC Vaslui „bãtutã” cu propriile arme!

MÃSURI …Nu stim cum se fac angajãrile la DGASPC si pe mâna cui ajung minorii care stau acum în apartamentele de tip familial, dupã cum sunt normele UE de protectie a copiilor abandonati sau orfani, dar cazul de mai sus ridicã multe semne de întrebare. Politistii anchetatori sunt revoltati. Infractiunile au fost semnalate cu întârziere, ceea ce le îngreuneazã cu mult munca. „Se stia în rândul angajatilor din acel apartament de abuzul sãvârsit de individ asupra fetelor de 14, 13 si 12 ani! Numai cã nu s-a aflat nimic pânã când psihologul celor trei nu a observat la una din ele un comportament deviant, iar stând de vorbã cu ea, din aproape în aproape, s-a aflat cã a fost abuzatã sexual de individ. Asta a fost pe 17 iulie, când s-a si depus plângere imediat la Politie, iar ancheta a scos la ivealã un suspect, dar si faptul cã nu doar fetele de 12 si 13 ani au fost abuzate sexual, ci si fata de 14 ani. Chiar si politistii sunt revoltati! Cei cinci lucrãtori au tãinuit fapta si astfel au fost distruse probe importante! Asa cã, în afarã de individul suspect în anchetã, probabil vor fi cercetati penal si cei cinci lucrãtori, pentru tãinuire sau complicitate la aceastã infractiune”, a precizat Ionel Brãtianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui si seful CPRUCANE Bârlad. „Cu cei ce se fac vinovati, în functie de vina pe care o au, vom lua toate mãsurile care sunt atât prin ordine internã, cât si prin Codul Muncii.”, a spus Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui. “A fost întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de act sexual cu un minor, urmând sã se stabileascã împrejurãrile în care s-a produs fapta sesizatã.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.