spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
25-apr.-2024

“Premii” de douã milioane lei, din partea instantelor , pentru cadrele didactice

- Advertisement -

BANI… Consilierii locali ai municipiului Vaslui vor discuta, la sedinta de astãzi, despre rectificarea de buget pe luna noiembrie, cel mai probabil penultima din acest an. O rectificare ce se impune ca urmare a alocãrii unor sume de la bugetul de stat, peste 300.000 lei, pentru plata arieratelor sau la unele proiecte cu finantare europeanã, cât si pentru plata salariilor în învãtãmânt si a hotãrârilor judecãtoresti obtinute de cadrele didactice. Profesorii si învãtãtorii din Vaslui primesc, pe final de an, un “cadou” frumos, în jur de 2 milioane de lei în plus la fondul de salarii, ca urmare a unor hotãrâri judecãtoresti favorabile sindicatelor din învãtãmântul local, bani care se vor împãrti între cei peste 1.200 de dascãli din oras.

Vasile Pavãl, primarul Vasluiului, spune cã rectificarea de buget pe noiembrie survine ca urmare a unor sume de bani alocate pe final de an din mai multe directii, bani care trebuie evidentiati în contabilitate. Consiliul Judetean a alocat municipiului resedintã unele sume defalcate din taxa pe valoarea adãugatã pentru echilibrarea bugetului local si pentru finantarea lucrãrilor la drumuri, în jur de 300.000 lei, din care 241.000 lei sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale si 66.000 lei sume defalcate din TVA pentru drumuri. Cu o sãptãmânã în urmã, si Directia Regionalã a Finantelor Publice a anuntat cã a repartizat municipiului Vaslui în jur de 6 milioane de lei, din care 3,1 milioane pentru plata salariilor pe ultima lunã din acest an si 2,1 milioane cu care vor fi achitate hotãrârile judecãtoresti pentru plata salariilor în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar de stat. Mai este o sumã de 758.000 lei, diferentã contributii CAS angajator aferente hotãrârilor judecãtoresti pentru plata salariilor în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar de stat, si 425.000 lei cheltuieli prevãzute la art. 104, lit. b)-e) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Cheltuielile cu asistenti personali ai persoanelor cu handicap sau indemnizatii lunare ale persoanelor cu handicap vor fi asigurate si ele, fiind alocatã suma de 159.000 lei. În plus, vin si banii care au fost virati de la Finante Publice, 29.000 lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. “Vom propune Consiliului Local si majorarea sumelor prevãzute în bugetarea actualã cu 40.000 lei, sumã necesarã pentru furnituri de birou (diverse rechizite, consumabile pentru imprimante, hârtie scris si copiator, tonere, formulare tipizate) si materiale pentru curãtenie”, mai anuntã Vasile Pavãl, care va avea discutii cu consilierii Opozitiei, cel mai probabil, privind unele sume alocate de la bugetul national. Mai trebuie spus cã Liceul cu Program Sportiv Vaslui solicitã suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul local, pentru sustinerea activitãtilor sportive desfãsurate de cãtre catedrele de handbal, fotbal si atletism, cu suma de 35.000 lei. La fel, societatea Termprod Vaslui solicitã rectificarea bugetului prin suplimentarea creditelor bugetare alocate pentru plata subventiilor aferente acoperirii diferentelor de pret si tarif la energia termicã furnizatã populatiei în sistem centralizat pentru trim. IV 2015 cu suma de 150.000 lei.

Conducerea Politiei Locale vrea sã achizitioneze o masinã de interventie

Si Politia Localã a municipiului Vaslui solicitã rectificarea bugetului propriu pe final de an, astfel cã cere alocarea de credite bugetare suplimentare în sumã totalã de 257.000 lei, de la bugetul local, pentru cheltuieli de personal (în suma de 180.000 lei), bani cu care va fi asiguratã alocatia valoricã a normei de hranã, acordatã personalului Politiei Locale Vaslui, pânã la finalul anului 2015, cheltuieli de capital în sumã de 70.000 lei, pentru achizitionarea unei autospeciale de interventie, cu putere mare de tractiune, tinând cont de faptul cã “parcul auto existent prezintã o stare tehnicã avansatã de uzurã moralã si functionalã, ceea ce impune reparatii costisitoare si achizitii de piese de schimb”, dar si cheltuieli de capital în sumã de 7.000 lei, având în vedere necesitatea achizitionãrii de sisteme pentru identificarea si controlul efractiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.