spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
24-apr.-2024

“Save the nature – there is no planet B”

- Advertisement -

În prima sãptãmâna din luna noiembrie 2014, proiectul Comenius “Save the nature – there is no planet B”, finantat de Comisia Europeanã prin programul “Învãtare pe tot parcursul vietii” a strâns numerosi participanti la întrunirea din Varsovia, Polonia.

Au fost prezente la reuniunile proiectului delegatii din Letonia, Belgia, Germania, Martinica, Polonia ca si gazdã, si România. Reprezentantii României la aceastã întrunire au fost 4 cadre didactice si 3 elevi de la CSEI “C-tin Pufan” Vaslui.

Mobilitatea a constituit un prilej atât pentru vizitarea unui teritoriu strãin, descoperirea unei noi culturi si a unor noi traditii, schimburi de noi metode de lucru, precum si comunicarea, stabilirea unor relatii cu elevii din alte tãri.

Dacã în luna martie 2014, reuniunea de proiect din Belgia a dezbãtut modulul tematic “Animale si plante”, în luna mai, în Germania, copiii au avut ocazia de a-si forma si dezvolta abilitãtile de a recicla si de a utiliza diferite energii din naturã.

În Polonia temele discutate au derivat din tema genericã “Water”: “Ciclul apei”, “Cum folosim apa?”, “Poluarea apelor dulci si sãrate”, “Cum putem recicla apa?”.

Înca din prima zi am avut prilejul de a descoperi frumusetile ce se ascund pe acele meleaguri poloneze. A doua zi au urmat vizitele la scoala gazdã unde am putut cunoaste aspecte specifice sistemului lor de învãtãmânt, scoala Felicians Sisters Primary School fãcând parte din ordinul felician. A doua zi s-a încheiat cu vizita la Copernicus Science Center, unde elevii au putut exersa diferite experimente stiintifice.

Am avut prilejul de a vizita centrul de filtrare a apei din Centrul Varsovia, circuitul fiind închis turistilor. Atelierele de lucru desfãsurate în continuare au avut ca principal obiectiv munca în echipã, care i-a apropiat mai mult pe elevii din diferite tãri. A fost stimulatã creativitatea fiecãrei tãri, aceasta fiind rãsplãtitã prin aplauzele unui public format din cadre didactice ale scolii, pãrinti, parteneri ai proiectului. La festivitatea de închidere, elevii au prezentat într-o paradã a modei, hainele ecologice confectionate de ei în cadrul atelierelor de lucru.

Ne-am bucurat cã prin astfel de activitãti am putut implica elevii hipoacuzici în activitãti de acest gen care le-au pus în valoare diferitele abilitãti, oferindu-le posibilitatea de a avea o mai mare deschidere din punct de vedere personal si profesional.

Prof. Loredana Paduraru

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.