spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
26-apr.-2024

„Crãiasa Zãpezii” de la Liceul Tehnologic „Petru Rares“ din Bârlad | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

DISTRACTIE../ Miss “Crãiasa Zãpezii” a devenit o traditie care se regãseste în agenda unor licee bârlãdene an de an. Spre bucuria tuturor, acest eveniment a fost organizat de Liceul Tehnologic „Petru Rares“ din Bârlad, pe 18 ianuarie, chiar înainte de finalul vacantei de iarnã. Pentru titlul de „Criasa Zãpezii” au concurat cinci eleve, de la clasele a IX-a, una mai frumoasã ca cealaltã. Programul a fost unul original si plin de surprize. Distractia s-a întins pânã târziu, dupã miezul noptii, într-o atmosferã exceptionalã oferitã de gazdele evenimentului, la Cercul Militar din Bârlad.

Luna ianuarie nu a însemnat doar mult asteptata vacantã de iarnã pentru elevi, ci si mult asteptatul Bal al Bobocilor, la Liceul Tehnologic „Petru Rares„ (LTPR) din Bârlad. Asteptat de toatã suflarea bobocilor de clasa a IX-a de la acest liceu, balul a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute, pe 18 ianuarie si a fost gãzduit de Cercul Militar din Bârlad, sub genericul „Crãiasa Zãpezii” – 2019. La Cercul Militar s-au adunat peste 150 de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rares„ (LTPR) care si-au încurajat colegele chiar si dupã finalul concursului. Organizatorii acestui bal special au fost: Mihaela Scraba (profesor coordonator si consilierul educativ al LTPR), profesorii Andreea Scântee, Mariana Plopeanu, Lorena Huzum si Olimpia Tãnase, directorul LTPR. Clasa organizatoare a fost a XII-a AP 1, diriginte Bodgan Danciu.

Concurente extrem de frumoase!

Toate cele cinci concurente sunt eleve de la clasa a IX-a: Mihaela Morosanu, Ana Maria Nistor, Iasmina Silav, Maria Pârvu si Lavinia Stan. Pentru a întrã în posesia celui mai râvnit titlu, cel de Miss “Crãiasa Zãpezii”, elevele au fost nevoite sã treacã prin cinci probe de foc: defilare si prezentare, culturã generalã si perspicacitate, tinuta de searã, talent si „un gând bun”. Juriul a fost format din sponsorii balului Andreea Isabela si Alexandra Saim, din presedinta consiliului elevilor de la LTPR – eleva Cristina Cãrãusu, precum si din profesorii: Mihaela Curelaru, Viorel Râmboi si Oana Secarã. Rând pe rând, ele au trebuit sã dea dovadã de îndemnare si bun gust, de prezentã scenicã la proba de talent si spontaneitate la întrebãrile juriului. Ultima probã si cea mai asteptatã dintre toate, le-a avut în prim plan pe cele cinci concurente îmbrãcate în rochii de searã, de crãiese, coborâte parcã din frumoasele povesti nemuritoare românesti. Programul a inclus si multe pãrti artistice sustinute de elevii liceului si nu numai: Trupa „Splendid” – coregrafie Monica Moraru si Mathias, cântãretii Adrian Jitcã (hip-hop), Daria Maria Ene, Robert Frumuzache si Alexandra Cazacu (muzicã popularã), precum si trupa de dans a LTPR – „Stelutele aurii”, a clasei a V-a. De asemenea, a fost prezentat si unul dintre cele mai interesante proiecte educative la nivel national, „JUSTICE HAS NO GERDER” (Mi-e egal), care include si proiectul educational „Egalitate, nu dizabilitate”, desfãsurat în cadrul LTPR din Bârlad.

Iatã „Crãiasa Zãpezii”!

Momentul cel mai asteptat al serii a venit. Deliberarea de cãtre juriu s-a fãcut foarte greu pentru cã tinerele “si-au fãcut temele”, iar prezenta lor a fost fãrã cusur. Conform punctajului, locul V si titlul de “Miss Atitudine” i-a revenit elevei Mihaela Morosanu; locul IV si titlul de “Miss Creativitate” a fost adjudecat de Ana Maria Nistor; pe locul III cu titlul de “Miss Popularitate” s-a clasat eleva Iasmina Silav, iar pe locul II si “Miss Originalitate” s-a clasat Maria Pârvu. Câstigãtoarea concursului si Miss “Crãiasa Zãpezii” a fost desemnatã eleva Lavinia Stan. Ea a primit din partea juriului coronita cea mai râvnitã si un buchet imens de flori. Bucuria colegilor a fost si ea mare, deoarece imediat dupã strigarea finalistei, Lavinia a fost înconjuratã de zeci de admiratori care au felicitat-o si au dorit sã imortalizeze evenimentul într-o fotografie. Felicitãri organizatorilor care au îmbinat perfect momentele artistice cu cele educationale!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.