|

1.000 de simpatizanti îl asteaptã pe Cãlin Popescu Tãriceanu, astãzi, la Vaslui

PUBLICITATE ELECTORALA

CONSULTÃRI… Vizitã asteptatã, astãzi, la Vaslui, a unuia dintre cei mai importanti lideri politici din România, la acest moment. Cãlin Popescu Tãriceanu, presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor Europeni (ALDE), vine sã discute, în cursul zilei de marti, 21 mai, cu membrii si simpatizantii acestui partid din judetul Vaslui, dupã mai multi ani în care actualul presedinte al Senatului s-a ocupat mai mult de problemele administrative ale tãrii, fiind în centrul mai multor initiative legislative care au schimbat viata românilor. În ultima perioadã, s-a discutat foarte mult despre candidatura lui Tãriceanu la presedintie, în contextul în care Liviu Dragnea, liderul PSD, are grave probleme penale. Un alt subiect fierbinte care va fi pus pe tapet este proiectul autostrãzii Tisita -Albita, copilul de suflet al deputatului Olteanu si care, cu sprijinul presedintelui Senatului, a fost prins anul acesta în bugetul national, cu realizarea studiului de prefezabilitate. Acest proiect este singura premisã care ne permite ca pe viitor sã vorbim, la Vaslui, de un judet prosper.

La toate aceste întrebãri, liderul ALDE a spus cã o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidentiale din toamnã ar urma sã fie luatã dupã scrutinul europarlamentar, în urma unei analize atât în interiorul formatiunii, cât si în cadrul coalitiei de guvernare. “În ceea ce priveste candidatura la prezidentiale, am sã vã dau un rãspuns din ãla care stiu cã vã place, vã înnebuniti dupã el: nici nu confirm, dar nici nu infirm, urmeazã ca, dupã alegerile pentru Parlamentul European, asa cum am spus de nenumãrate ori, sã facem o analizã internã si, sigur, si în cadrul coalitiei, pentru a hotãrî pe ce drum mergem”, a declarat Cãlin Popescu-Tãriceanu, duminica trecutã, la Giurgiu. În timpul vizitei efectuate duminicã la Giurgiu, membrii si simpatizantii ALDE au scandat de mai multe ori “Tãriceanu – presedinte!”, ceea ce poate însemna un semn cã alianta PSD-ALDE l-ar putea avea drept candidat pe presedintele actual al ALDE. “Alegerile pentru Parlamentul European reprezintã un anumit test, într-o oarecare mãsurã, dar nu într-o mãsurã decisivã”, a afirmat Tãriceanu. “Vom integra mai multe considerente, printre care si rezultatul de la alegerile europarlamentare, nici nu putem sã îl desconsiderãm, dar nici nu poate sã fie valoarea absolutã de decizie, pe baza cãruia sã se ia o directie. Vom avea o discutie cu cei de la PSD în acest sens. România are optiuni diferite, unora le place ALDE, altora nu le place, la fel cu PSD, la fel cu PNL, asta este democratia si e foarte bine cã este asa. Ar fi groaznic sã fie unanimitãti, cã am trãit suficient în perioada unanimitãtilor. Noi suntem un element cheie în asigurarea stabilitãtii politice si guvernamentale, plus cã ne-am angajat printr-un program de guvernare la anumite obiective pe care vreau sã le ducem la îndeplinire, pentru cãoamenii, pânã la urmã, din disputa politicã nu cîstigã nimic, dar dacã anumite lucruri pe care le-am pus în program le ducem la bunã îndeplinire sunt convins cã oamenii vor aprecia. Altfel, nimeni nu-i perfect pe lumea asta, nici noi nu suntem perfecti, nici partenerii nostri, cum nu sunt nici cei din Opozitie”, a mai punctat Tãriceanu. În judetul Vaslui, presedintele ALDE va vizita Fabrica de Confectii de la Bârlad, dupã care se va deplasa la Vaslui, la Casa de Culturã, acolo unde va avea întâlniri cu membrii de partid din tot judetul, în jurul orei 13.00. De la 14.30, Tãriceanu a convocat o conferintã de presã, la hotelul Racova, din centrul Vasluiului, unde va rãspunde la toate problemele ridicate de ziaristi.

ALDE, singurul partid care a pus pe tapet autostrada Tisita-Albita

RECUNOASTERE…Ca parlamentar, Daniel Olteanu a avut o misiune: repunerea proiectului autostrãzii Tisita-Albita pe lista de prioritãti a actualului Guvern si a reusit. Anul acesta în bugetul national a fost prins studiul de fezabilitate pentru acest mega-proiect, care va fi finantat din bugetul european, fiind parte componentã a coridoarelor pan-europene. O datã terminatã proiectarea, acesta va intra automat la executie, fiindcã este parte integratã a strategiei europene pe linie de transporturi. Tãriceanu a fost politicianul care a împins proiectul lui Olteanu pe masa premierului Dãncilã. Astãzi, acesta este la Vaslui, un bun moment pentru Olteanu de a face lobby judetului. Vizita pare a fi una de bun augur pentru ALDE. Ultima datã când Tãriceanu a fost la Vaslui, într-o campanie electoralã, a adus victoria partidului sãu, într-un judet considerat atunci rosu. Pe atunci liberalii lui Tãriceanu au câstigat alegerile în fata PSD, iar astãzi adevãratii liberali pot face surpriza în fata coalitiei USR-PNL-PMP. “Și eu, și colegii mei suntem onorați cã, aproape de momentul alegerilor europarlamentare, ni se alãturã domnul președinte Cãlin Popescu-Tãriceanu si candidatii ALDE care vor reprezenta România în Parlamentul de la Bruxelles. E momentul sã arãtãm cã suntem una dintre cele mai numeroase si mai unite organizatii ALDE din tarã si cã ne vom putea atinge, în 2020, obiectivele pe care ni le-am asumat: sã devenim una dintre primele cinci filiale de la nivel national si a doua fortã politicã din judet. De asemenea, vizita de astãzi e o confirmare în plus cã Vasluiul se aflã pe harta ALDE, dupã ce ALDE a votat cel mai bun buget pentru judetul nostru, cu cele mai mari sume alocate pentru proiecte în derulare si, cel mai important, cu prima fazã pentru constructia Autostrãzii Tisita – Albita. Aceastã investitie, care a devenit între timp si o prioritate europeanã, inclusiv cu votul europarlamentarilor ALDE la Bruxelles, înseamnã un viitor mai bun, acasã, în judetul Vaslui si sunt convins cã vasluienii vor alege, pe 26 mai, ca acest proiect sã meargã mai departe. Avem nevoie, în continuare, de toatã sustinerea în Parlamentul European, avem nevoie sã nu mai fim tratati ca si când am fi cetãteni de mâna a doua! Mai ales cã 2019 este primul an în care putem spune cã Vasluiul conteazã cu adevãrat în buget!”, a declarat Daniel Olteanu.

Material comandat de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE, CMF 4119002