|

10 lucruri inedite despre New York: Amănunte pe care puţini oameni le cunosc – FOTO

New York-ul este cel mai mare oraş din Statele Unite, cea mai cunoscută şi mai fotografiată metropolă de pe mapamond şi e considerat de mulţi ca fiind capitala financiară şi culturală a lumii. Iată o listă cu lucruri mai puţin cunoscute despre “oraşul care nu doarme niciodată”.

Este un sens giratoriu aglomerat, din Manhattan, numit după exploratorul Cristofor Columb, a cărui statuie se află în mijlocul intersecţiei. Construit în 1905 şi renovat un secol mai târziu, Columbus Circle se află la intersecţia dintre Eighth Avenue, Broadway, Central Park West şi Central Park South. Statuia lui Columb, începută cu ocazia împlinirii a patru sute de ani de la debarcarea navigatorului, e realizată din marmură şi are o înălţime de 21 de metri. Un amănunt mai puţin cunoscut despre celebrul sens giratoriu este faptul că acesta e punctul de pornire pentru măsurarea tuturor distanţelor oficiale din New York, relatează ABC News.

Citeste mai multe pe : http://www.mediafax.ro/life-inedit/10-lucruri-inedite-despre-new-york-amanunte-pe-care-putini-oameni-le-cunosc-foto-12510255