|

19 ani de închisoare pentru criminalul de 19 ani din Drânceni

La doar 19 ani, Costicã Ciobotaru a ucis un om si s-a ales cu 19 ani de închisoare

CONDAMNARE…La mai putin de un an de când a fost arestat si acuzat de omor calificat, Costicã Ciobotaru, un criminal cu sânge rece din comuna Drânceni, si-a primit pedeapsa. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea tânãrului la 19 ani de închisoare si l-au obligat sã plãteascã 9.570 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. De asemenea, criminalul a mai primit o pedeapsã complementarã de 5 ani, de interzicerea unor drepturi, dupã ce-si va ispãsi pedeapsa.

Crima înfiorãtoare s-a petrecut anul trecut, pe 25 iunie, la primele ore ale diminetii. Bãtrânul de 88 de ani a sfârsit, chiar de ziua sa, sub o ploaie de lovituri de cutit. Criminalul era primit deseori de victimã în curte si primea de mâncare. Anchetatorii au stabilit faptul cã în acea noapte, Costicã Ciobotaru petrecuse la discoteca din sat, având în buzunar 20 de lei, cu care si-a luat bãuturã. Spre dimineatã, când a rãmas fãrã bani, a decis sã îl jefuiascã pe bãtrânul Ion Vizitiu, despre care stia cã ar avea ceva bani pusi deoparte, pentru înmormântare.

„Spre dimineatã, în jurul orei 5,00, s-a dus la bãtrân acasã, cu scopul de a face rost de bani. Stia cã este pensionar si cã are bani pusi deoparte. Victima nu dormea, ci se uita la televizor. A intrat peste el în camerã si i-a cerut bani. Bãtrânul i-a spus cã nu are si l-a poftit afarã. Individul a pus apoi mâna pe un cutit aflat în camera bãtrânului si i-a aplicat mai multe lovituri în spate. A început sã caute prin casã si chiar dacã a scotocit într-un anumit sertar, el nu a observat banii, gãsiti apoi de anchetatori. Suspectul principal a fost identificat si retinut”, a declarat, la acea vreme, procurorul de caz.

Bãtrânul ucis era rudã a primarului din Drânceni, Gelu Pecheanu. La momentul comiterii faptei, edilul a povestit cã criminalul era un tânãr cu un trecut penal bogat. De asemenea, la aflara vestilor legate de condamnarea lui Ciobotaru, Pecheanu a declarat cã alcoolul si lipsa de educatie sunt principalii factori care au dus la asemenea fapte.