|

20 de ani de închisoare pentru bãrbatul care a sechestrat, bãtut si violat timp de zece ani o vasluiancã

DUPÃ GRATII… Bãrbatul care a sechestrat-o pe vasluianca Mihaela Condrea timp de zece ani într-un beci din Italia si-a primit pedeapsa. Francesco Rosario Aloisio Giordano a fost acuzat de maltratare în familie, înrobire si violentã sexualã multi-agravatã si condamnat la 20 de ani de închisoare. Procurorul ceruse 26 ani, însã în baza dovezilor prezentate la proces, judecãtorii Curtii de Apel din Catanzaro au redus pedeapsa cu sase ani.

Mihaela Condrea a fost salvatã de politistii italieni dupã zece ani în care a fost sechestratã si violatã de Rosario Aloisio Giordano. Conditiile erau îngrozitoare, fãrã apã, curent electric si servicii igienice. Era supusã unor violente de neimaginat, violatã si bãtutã zilnic. Jurnalistii de la Corriere della Sera descriu un tablou îngrozitor: “Îi spãrgea capul si i-l cosea cu nailon de unditã. O tinea izolatã si legatã de pat de zece ani. O punea sã-si mãnânce propriile excremente sau îi dãdea alimente alterate. A violat-o chiar si în timpul celor douã perioade de graviditate. Ceea ce au avut carabinierii din Gizzeria în fata ochilor atunci când au ajuns la locuinta lui Aloisio Francesco Rosario Giordano, de 52 de ani, aflat la bordul unui triciclu alãturi de fiul sãu în vârstã de nouã ani, a fost o scenã din filmele de groazã. Felul în care arãta bãietelul, murdar si subnutrit, a trezit bãnuielile militarilor, care au tinut neapãrat sã vadã la fata locului situatia familialã a bãrbatului, cunoscut ca un tip turbulent si anchetat pentru violente sexuale si comportament brutal în familie. Carabinierii, deveniti bãnuitori din cauza atitudinii lui Giordano, au tinut sã-l însoteascã la locuintã, în ciuda faptului cã acesta sustinea cã nu are un domiciliu stabil. Odatã reperatã zona, acestia s-au aflat în fata unui bordei fãcut din tablã si deseuri”, povesteau jurnalistii italieni în 2017, când cazul a fost fãcut public.

“Bãrbatul o bãtea ca sã moarã mai repede. Am fost de fatã”

Mihaela Maricela s-a nãscut în Negresti si are o poveste de viatã incredibilã. Tânãra a crescut fãrã tatãl ei biologic, un om intelectual, absolvent al Facultãtii de Drept, pe care, de altfel, nu a apucat sã-l cunoascã. Pãrintii bãrbatului nu au dorit-o pe mama ei, Maria, în viata fiului lor, Costicã, pe motiv cã e sãracã si fãrã studii. Atunci, Maria si-a luat fata si a plecat în orasul în care locuia o sorã de-a ei, adicã în Constanta. Acolo, însã, viata celor douã, mamã si fiicã, nu a fost deloc usoarã. Maria s-a cãsãtorit cu un bãrbat cu care a mai fãcut douã fete si de care, ulterior, s-a despãrtit. Mihaela a crescut în conditii modeste, a fost nevoitã sã munceascã de micã si sã se întretinã. Adolescentã fiind, tânãra a plecat în statiunea 2 Mai sã munceascã, s-a îndrãgostit de un tânãr si a dat viatã unui copil. Pentru cã nu avea niciun sprijin financiar de la tatãl copilului ei si nici din partea familiei acestuia, fata si-a luat copilul si a plecat acasã la mama ei. Fãrã vreun venit constant si sigur, fata s-a hotãrât sã plece în Italia la muncã. Asta se întâmpla în urmã cu zece ani jumãtate. Potrivit mamei ei, o perioadã de timp, tânãra i-a trimis diverse sume de bani pentru copil, dupã care nu i-a mai dat niciun semn de viatã. “M-am angajat sã îi fiu îngrijitoare pentru mama lui. Bãrbatul o bãtea ca sã moarã mai repede. Am fost de fatã. O lovea cu pumnii si picioarele. Erau conditii inumane. Am încercat sã intervin, dar m-a bãtut si pe mine. Am aflat cã de fapt femeia era sotia lui si era bolnavã de cancer. El m-a violat mereu. S-a întâmplat de când am venit în casã. N-am avut niciun contact cu exteriorul, sigilase si ferestrele. Am încercat sã scap la un an de la nasterea primului meu copil, dar eram la etajul patru cu ferestrele sigilate, cu gratii puse. Am gãsit geamul de la baie deschis într-o zi, am fãcut o coardã din cearceafuri ca sã pot sã plec, dar m-a prins. M-a bãtut rãu, apoi mi-a bãgat cearceaful în gurã. Am trãit în teroare”, a spus femeia într-un interviu pentru presa din România, în toamna anului trecut.