|

200 de terenuri de case, pentru tinerii din Bârlad

SPRIJIN… Veste bunã pentru 200 de tineri cu vârste de pânã în 35 de ani, din municipiul Bârlad! Edilii urbei au aprobat lista cu beneficiarii terenurilor pentru constructia de case, acordate gratuit de Primãrie. În curând acestia vor putea intra în posesia suprafetelor, care sunt situate în cartierele “Alexandru cel Bun” si “Alexandru Vlahutã”, din municipiul Bârlad. Primarul Dumitru Boros atrage atentia tinerilor beneficiari ai Legii 15/2003, cã vor fi nevoiti sã mai dea încã o declaratie, pe proprie rãspundere, prin care sã arate cã nu au detinut sau nu detin proprietãti imobiliare.

În sedinta ordinarã a Consiliului Local Municipal Bârlad, care a avut loc joi, 11 iulie, s-a aprobat lista cu persoanele propuse pentru atribuirea de terenuri, în vederea construirii unei locuinte personale. Dintre solicitantii care au fãcut demersuri în baza Legii 15 din 2003, 200 de bârlãdeni au primit terenuri, alte 38 de persoane fiind pe lista de rezervã, aprobatã de Consiliul Local. “Pentru prima datã în ultimii 30 de ani, aceasta este cea mai amplã înitiativã de sprijire a familiilor tinere”, spun reprezentatii Primãriei Bârlad.

Primarul Boros: “Initiativa este un proiect pe care mi l-am asumat de acum doi ani si la care am tinut cu tot dinadinsul”

„Pânã în prezent, cel mai mare numãr de loturi alocat vreodatã acestei categorii sociale a fost de 103 loturi. Acum am avut de alocat 200 de loturi, respectiv 164 în Cartierul „Alexandru cel Bun” si 36 în Cartierul „Alexandru Vlahutã”. Asa cum am mai spus, eforturile depuse pentru a ajunge în aceastã etapã nu au fost deloc putine, însã initiativa este un proiect pe care mi l-am asumat de acum doi ani si la care am tinut cu tot dinadinsul sã îl vãd pus în practicã. Vrem totusi sã atentionãm cã toate persoanele care vor fi puse în posesie în cel mai scurt timp vor trebui sã dea încã o declaratie pe proprie rãspundere cum cã nu au detinut sau nu detin proprietãti imobiliare – asa cum cere legea – si, în paralel, se vor face verificãri si la alte institutii, pentru a ne asigura pe deplin cã aceste loturi vor ajunge la persoanele specificate de legislatie”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Lista completã cu persoanele calificate în vederea obtinerii unui teren pentru constructia unei locuinte personale cuprinde 238 de pozitii (cu tot cu rezerve pentru cele 200 de loturi) si aratã astfel: