spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

2012, anul victoriei pentru organizatia municipalã a PNL Vaslui

- Advertisement -

BILANT Cu un parlamentar, un membru în Guvern, un viceprimar în municipiul-resedintã, cu reprezentanti în Consiliul Judetean si în Consiliul Local de judet, organizatia municipalã a PNL Vaslui a demonstrat cã este capabilã sã facã fatã unui an electoral. Cu asemenea rezultate, liberalii vasluieni au obtinut pentru ei si pentru partidul lor cele mai mari performante din istoria de dupã ’90 a Partidului National Liberal.

Ieri, odatã cu jurãmântul depus de Florin Ciurariu în ceremonia oficialã de învestire a proaspetilor deputati, organizatia municipalã a PNL Vaslui si-a încheiat misiunea electoralã a anului acesta si, pentru cã tot se apropie sfârsitul anului, moment de bilant, Simona Polak, presedinta organizatiei municipale a PNL Vaslui, trage linie si contabilizeazã un succes cum pânã acum nu i-a mai fost dat organizatiei sã vadã. PNL Vaslui a demonstrat cã este capabil sã câstige alegerile si sã aducã normalitatea în viata politicã a municipiului si a judetului, reusind sã-si trimitã oameni în cele mai importante functii de conducere la nivel local dar si national. Florin Ciurariu, Sorin Radu, Cristian David sunt cele trei nume, care simbolic, descriu victoria anului 2012 pentru PNL Vaslui. „Este sfârsitul anului, finalul unui an electoral greu în care s-a muncit mult si asta se vede. Fãcând bilantul, putem spune deschis cã, pentru PNL Vaslui, anul 2012 este anul victoriei, o victorie câstigatã pas cu pas. Organizatia noastrã are, în persoana colegului Sorin Radu, primul viceprimar al municipiului-resedintã de judet, acesta, împreunã cu echipa de consilieri PNL fãcându-ne vocea auzitã în administratia municipiului nostru. Dupã alegerile locale, a urmat referendumul si, chiar dacã rezultatul final nu a fost cel pe care l-am asteptat, consider cã, pentru noi, momentul 29 iulie a fost si el un succes, pentru cã ne-a oferit dimensiunea dorintei de shimbare pe care o resimteau oamenii si a interesului pe care ei îl manifestã fatã de soarta tãrii în care trãiesc. Din pãcate, atunci vocea poporului nu s-a fãcut suficient de auzitã, dar au trecut doar câteva luni si la alegerile parlamentare dorinta oamenilor nu a mai putut fi ignoratã „, ne-a declarat Simona Polak, presedintele organizatiei municipale PNLVaslui.

Deputatul Florin Ciurariu, cel mai mare succes al liberalilor vasluieni

Se pare cã modestia si bunul-simt, douã dintre directiile politice pe care a mizat profesorul Florin Ciurariu pe parcursul întregii sale activitãti politice au dat roade si în campania electoralã pentru alegerile generale. Din rândurile organizatiei municipale Vaslui a fost ales presedinte al filialei judetene PNL Vaslui, iar pe 9 decembrie Florin Ciurariu a reusit performanta de a se clasa pe treapta întâi în topul alesilor pentru Parlament, devenind deputatul ales cu cel mai mare scor electoral, 71,13% punctând dincolo de un succes personal si un succes foarte important pentru organizatia din care face parte.”Este pentru prima datã dupã 1990 când, din Vaslui, în Parlamentul României ajunge un om ales de la început, pânã la sfârsit, un om care nu a beneficiat de fel de fel de jocuri politice si care nu a fost impus decât de vointa organizatiei lui, de organizatia municipalã din Vaslui, oameni care au încredere si se simt reprezentati de el. Domnul Florin Ciurariu este presedintele filialei judetene si s-a bucurat întotdeauna de sprijinul organizatiilor din teritoriu, asa cum si noi, organizatiile din teritoriu, ne-am bucurat de sprijinul dumnealui. În ceea ce priveste activitatea noastrã, în campania lui Florin Ciurariu, pentru alegerile parlamentare, cei mai activi, cel putin în teren, au fost membrii echipei de tineret. Tinerii au stat alãturi de domnul Ciurariu, de dimineatã pânã seara, reusind sã acopere fiecare sat din cele 14 comune ale Colegiului Negresti”. Presedintele organizatiei municipale a PNL Vaslui a tinut sã mentioneze faptul cã, atât ea cât si colegii liberali, se bucurã pentru succesul lui Cristian David, care timp de opt ani a fost senator de Vaslui. „Chiar dacã nu este vasluian, domnul Cristian David este unul dintre oamenii care s-au implicat cel mai mult în sustinerea judetului si a organizatiei noastre. Timp de opt ani, Domnia sa a fost senator de Vaslui, sã zicem, a fost asimilat de filiala Vaslui si împreunã am avut o colaborare exceptionalã. Acum ne bucurãm si suntem mândri de succesul Domniei sale, de responsabilitãtile si de functia care i-au fost încredintate în proaspãtul Guvern”, a adãugat Simona Polak.

Schimbã sau nu succesul fata PNL Vaslui?

Pânã acum dupã fiecare proces electoral, succesul sau esecul schimbã fata partidelor. În functie de ” nevoi”, activistii celor care pierd o rup cu fuga, sã se achiuieze care si cum, fiecare pe unde poate sau încape. „Usa partidului nostru este deschisã, desi unora li se pare cã ar fi închisã. Toti cei care doresc sã adere la ideile noastre sã se alãture convingerilor liberale sunt bineveniti. Sigur cã în sinea mea pot sã cred cã o mare parte din cei care doresc asa dintr-o datã sã devinã liberali au alte interese, stârnite de succesul alegerilor si cã nicidecum nu doresc sã ni se alãture din convingere. Desigur, convingerile si impresiile mele personale nu pot opri pe nimeni sã intre sau sã pãrãseascã organizatia Partidului National Liberal, cert este cã, în mod normal, indiferent de interese, în fata unei usi, cel care vrea sã intre trebuie sã batã, nu sã o trânteascã de perete”, a declarat Simona Polak. Dacã anul 2012 a fost anul victoriei, anul 2013 va trebui sã fie anul confirmãrii. ” Noul an se apropie si noi, ca si toti ceilalti oameni, avem mari sperante vis-a-vis de cea ce înseamnã noua guvernare, asteptãm noi mãsuri puse în practicã si respectarea promisiunilor. În ceea ce ne priveste, organizatia noastrã va face tot ceea ce-i stã în putintã pentru a sustine programele promise în campanii. Eu, personal, le multumesc colegilor mei din organizatia municipalã PNL Vaslui, celor care au crezut în noi, chiar dacã au fost voci care ne-au criticat si au contestat politica organizatiei noastre. Suntem liberali, suntem liberi în gândire, nu suntem încorsetati si stim sã luptãm atunci când este necesar. Vreau sã transmit un gând bun pentru colegii nostri de la Bârlad si de la Husi, ne-au fost alãturi, am muncit umãr la umãr si succesul anului acesta este al nostru. Astãzi ne vom întâlni, ca în fiecare an, în preajma Crãciunului pentru a împãrtãsi un gând bun de Sãrbãtori. Din fericire, anul acesta avem un motiv real pentru a sãrbãtori „, a adãugat Simona Polak.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.