|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Senator Nelu Tãtaru -  PNL Balantã, sobolan

De când a izbucnit scandalul doctorilor de la Spitalul Judetean, colegul dvs., senatorul Marian, aruncã, discret, sãgeti cãtre dvs. Pe contul sãu de Facebook, acesta „bate saua ca sã înteleagã iapa”. Vorbeste despre averile unor doctori, care-si permit vile si au farmacii pe numele unor rude, lucruri pe care, de exemplu, nu si le permite un antreprenor, cum ar fi, de exemplu, Bux, omul cu banii din familia Marianilor.

Senator Gabriela Cretu -  PSD Capricorn, sarpe cu ochelari

Demisia lui Titi nu v-a luat prin surprindere. De fapt, nu a luat pe nimeni prin surprindere, mai ales cã se muncea la debarcarea sa, de multã vreme. Interesantã a fost reactia dvs., la aflarea vestii. „Îi sustin decizia!”. Suntem curiosi ce va face primarul în continuare. Se va victimiza, ori va pune degetul la nas, dupã modelul lui Udrea.

Deputat Sergiu Vizitiu – UNPR gemeni, sarpe

Ar fi interesant, mai ales cã s-a ascutit lupta în USL, sã faceti o arogantã la Bârlad si sã anuntati un candidat propriu, din partea UNPR. Deja frãtiorii de la PC au început sã mârâie la Buzatu, însã mai pe furis. Apropo, aveti grijã de Poede. Rãmâne omul fãrã scaun si nu de alta, dar din doi primari cât aveti ar fi pãcat sã rãmâneti doar cu unul.

Deputat Florin Ciurariu – PNL berbec, porc

Se pare cã ati ajuns la un consens cu senatorul Tãtaru, mai exact un armistitiu. Acesta nu are prea multe cerinte. Vrea doar ca, la sedintele de partid, sã nu-l mai sune secretara. Vrea sã-l sunati dvs. Nu pentru ca ar fi misogin, ci, pur si simplu, nu poate uita momentul când aceasta a cerut excluderea sa. În rest, pregãtiti-vã pentru alegeri partiale la Bârlad.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

Trebuie sã recunoasteti cã Titi a fost un rebel. Nici acum nu a respectat ordinele de la partid. I-ati spus sã demisioneze de Paste, ca sã aveti timp sã vã puneti un viceprimar docil, acesta spalã putina de Dragobete. Poate o fi omul pe vechi. Cã doar pe vremuri, anul începea pe 1 Martie si astfel se poate spune cã a demisionat, ca orice om cu scaun la cap, de Revelion.

Senator Doina Silistru – PSD, scorpion, pupãzã

Omul dvs de la Primãrie, Plãcintã, a tulburat linistea în oras. Aceasta a reusit sã-i urce lui Pavãl în cap toti taximetristii. Aceastã doamnã, dacã nu stiti e celebrã de când a cerut în CL mãrirea numãrului de licente de taxi, într-un oras în care sã mergi cu taxi e un moft. Se spune cã la angajarea acesteia la Primãrie a pus o vorbã si Buzatu, asa din dragoste.

Dumitru Buzatu – PSD, presedinte CJ Vaslui Leu, sobolan rosu

Bugetul vã dã bãtaie de cap. Mai aveti câteva zile si trebuie sã-l finalizati. Aveti grijã câti bani îi dati Ramonei, la muzeu, ca sã nu vã arate degetul si nasul. Cât priveste demisia lui Titi, de la Primãria Bârlad, nu prea v-ati bãgat. Ba chiar i-ati spus lui Solomon cã o schemã prea elaboratã se poate nãrui prematur. Totusi nu se poate spune cã nu vã bucurati de asa veste.

Andrei Puicã – prefect, vãrsãtor, sobolan rosu

Sunteti la Bucuresti. Ati fãcut o curã de „capitalã”, mai ales cã multi ani ati lucrat în sistem. Dupã ce v-ati terminat treburile la Ministerul de Interne, ati trecut o fugã si pe la Bãnicioiu, un vechi camarad. Totusi nu ar fi fost rãu sã mai fi cerut niste bani pentru spitale. Nu prea mai au medicii de unde fura.

Vasile Mihalachi – PSD, vicepresedinte CJ, taur, buldog bãtrân

Am ajuns sã o auzim si pe asta. Cicã vã sapã Voicu, primarul de la Negresti, sã vã ia locul de presedinte PSD din Negresti. Dupã ce i-ati dat bani la fiecare rectificare a CJ-ului, normal cã omul vrea totul. Unii spun cã de asta n-ati fost la nuntã la Cioncu, fiindcã de când acesta s-a îmbârligat cu primarul, pe dvs. v-a uitat. E normal. Doar interesul poartã fesul.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

Tânãrul viceprimar e nerãbdãtor sã-i trasati sarcinile. A promis cã dacã-i dati piata, oborul si târgurile, nu se mai dã cu gel pe cap. Celãlalt, care tocmai a plecat, deja tese planuri de rãzbunare. E supãrat cã nu i-ati luat apãrarea. Are si omul dreptate. Dacã tot s-a jucat politic, atunci de ce de la CJ, Bichinet nu pleacã. Cã e si acesta liberal, ba mai mult e chiar vector de imagine.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, Vãrsãtor, rãtoi gripat

Ati înfrânt. Omul dvs. de strategii, Dobrovolschi, a cam dat-o în barã. De fapt pe acesta îl interesa sã-si recupereze banii de la spital si-n rest nimic. Faza tare e cã veti demisiona când vreti, nu când vi se cere. Solomon totusi nu vã crede pe cuvânt. A spus cã pânã nu vede demisia înregistratã nu crede. Noi vã sugerãm sã nu vã dati demisia, ca sã se oftice Solomon.

Ioan Ciupilan, primar Husi, Peste, sarpe

Ati pregãtit bugetul si acum asteptati amendamentele gãstii lui Papuc. Deja s-au strâns la pizzerie. Am înteles cã la sedintele lor vine si „antreprenorul” Bux. Poate îi prevedeti ceva în buget, ca sã-i termine casa lui Dan, dacã nu mãcar la bugetul spitalului. În ultima perioadã, „sãracul”, a avut mici dificultãti, cu profitul si cu DNA-ul.