spot_imgspot_img
17.4 C
Vaslui
28-mart.-2024

UPDATE: Prin nameti, cu Salvare, dupa trei gravide si un bolnav psihic! | FOTO

- Advertisement -

UPDATE ora 15.50: Incă o gravidă, de data aceasta din localitatea Rahova, comuna Gârceni, a ajuns, în siguranță, la spital, cu ajutorul autorităților locale. Tânăra de 26 de ani, ajunsă la termen, a fost adusă cu un buldoexcavator până la Pungești, de unde a fost preluată de ambulanță și transportată, în siguranță, la spital.

Ora 14:50 O gravida din localitatea Capusneni, comuna Lipovat, a avut nevoie de asistenta medicala. Ambulanta nu a reusit sa ajunga la solicitare, astfel incat tanara a fost transportata la autosanitara de catre buldozerul primariei, impreuna cu un asistent medical. Femeia insarcinata a ajuns cu bine la salvare, apoi a fost transportata la Spitalul Judetean.

ORA 14,20: Pana la aceasta ora, la SAJ Vaslui, s-au inregistrat trei urgente medicale, reprezentand gravide, la care Salvarea a ajuns cu dificultate, fiind nevoie de ajutorul utilajelor de la Primariile, pe raza carora femeile domiciliaza. Primul caz a fost in satul Bumbata, comuna Vetrisoaia. O femeie de 26 de ani, aflata la a doua nastere, a solicitat transportul la Spital. Primaria Vetrisoaia a ajutat masina SAJ sa ajunga la gravida si sa o preia. Al doilea caz s-a petrecut la Chitcani, comuna Costesti. Aici, o gravida de 19 ani, aflata tot la a doua sarcina, a solicitat si ea interventia unui echipaj medical. Transportul la Spital s-a facut tot cu ajutorul utilajelor trimise de Primarie. A treia urgenta medicala este in desfasurare si se refera la o alta gravida, in varsta de 26 de ani, din localitatea Racova, comuna Garceni. Un utilaj cu lama, apartinand Primariei Garceni, intervine pentru a inlesni deplasarea Ambulantei pana la domiciliul femeii, iar acolo unde masina nu va mai putea inainta, spun autoritatile, echipajul medical isi va continua drumul doar cu utilajul Primariei.

In afara de aceste trei urgente medicale, Ambulanta a mai fost solicitata la un alt caz, in comuna Vinderei, la un bolnav psihic, la care s-a ajuns foarte greu, cu ajutorul utilajelor de deszapezire. Bolnavul a fost preluat si adus, in siguranta, la Spitalul din Barlad.

Referitor la transferurile intre spitale, care ar fi necesare in aceasta perioada, SJA Vaslui informeaza ca ele se pot realiza doar in interiorul judetului, iar spre Iasi nu se poate circula, deoarece la Codaesti circulatia este restrictionata, din cauza caderilor masive de zapada si a viscolului.

La Spitalul din Barlad sunt asigurate paturi pentru dializatii care, din cauza vremii nefavorabile, ar fi putut sa nu ajunga la timp, la tratament. Sunt, in prezent, 12 astfel de pacienti, internati in Spitalul din Barlad. “Si-au mai anuntat prezenta alti 10 dializati, care vor ajunge la Spital, unde noi le-am asigurat conditii de cazare, pentru zilele cat drumurile vor fi impracticabile”, a declarat medicul Angelica Gramaticu, purtator de cuvant al Spitalului “Elena Beldiman” din Barlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.