|

Horoscopul politicienilor vasluieni

Gabriela Cretu

Când v-ati votat pensiile speciale, ati votat cu douã mâini, acum cã a venit rândul mãririi alocatiei copiilor v-ati fãcut cã plouã. Nu vã dorim sã ajungeti sã trãiti numai din banii de alocatie, dar sã stiti cã pentru multe familii din România, alocatiile, asa mici cum sunt, reprezintã o sursã importantã din bugetul familiei. Mai renuntati la o cotã de 10% din salariile dvs. de la Parlament si o sã vedeti cã o sã fie bani!

Adrian Solomon

De ce ati mai dat lege în Parlament ca 1 Iunie sã fie zi liberã, dacã acum vreti sã le tãiati alocatiile copiilor? Vi se pãrea o sumã asa de mare, 150 de lei de copil, de trâmbita-ti peste tot cã va ruina bugetul tãrii? Noi stim cã acestia nu voteazã si cã prioritatea partidului dvs. sunt pensionarii, dar gânditi-vã cã ei sunt viitorul acestei tãri. Si asa statisticile aratã cã în România se nasc din ce în ce mai putini copii. Cum vreti sã stopati fenomenul, tãind alocatiile?

Daniel Olteanu

Stim cã multi vã cred nebun când dvs. le ziceti cã în trei ani se va da drumul la lucrãrile autostrãzii Bucuresti-Albita. Nu-i bãgati în seamã! La Vaslui e un curent pe care PSD-ul îl cultivã de la Revolutie, cum cã judetul nu are nevoie de o asa investitie. În viziunea lor o dezvoltare sãnãtoasã a zonei ar duce la o desteptare a electoratului, cum s-a întâmplat în Ardeal, unde PSD-ul nu mai este majoritar.

Irinel Stativã

Nu vã mai întrebãm de ce ati votat împotriva mãririi alocatiei copilului, fiindcã stim cã de fiecare datã votati mecanic, asa cum vã dicteazã partidul. Dar sã nu mai îndrãzniti sã mai veniti la deschideri de an scolar si sã le vorbiti copiilor de grija pe care partidul pe care-l reprezentati o are fatã de tânãra generatie, cã zãu o sã punem pãrintii sã vã huiduie.

Mihai Botez

Am vãzut cã stati bine cu dreptul la replicã. Noi vã sfãtuim sã vã cheltuiti energiile pentru a face bine celor care v-au votat, nu sã vã certati cu jurnalistii care v-au tras de urechi cã vorbiti de niste alunecãri de terenuri ipotetice si aduceti ca argumente articole din ziare care nu mai existã. Mai bine v-ati îngriji sã dati o lege ca pãdurile plantate de cei de la Îmbunãtãtiri Funciare, special pentru a opri alunecãrile de teren, sã fie pãzite de pãdurari, fiindcã acestea se defriseazã sãlbatic. La Vaslui, în zona Bârladului, sunt în pericol circa 6.000 de hectare.

Ion Hadârcã

Puneti si dvs. umãrul pentru autostrada Tisita-Albita. Nu se poate vorbi de o unire dacã între cele douã tãri nu facem drumuri. Iatã cã acum aveti ocazia sã militati, gratie colegului dvs. de partid, pentru o cauzã care va fi de o importantã covârsitoare în înfãptuirea Unirii. Apropo, la amendamentul liberalilor privind mãrirea alocatiei copiilor români, cum ati votat?

Dumitru Buzatu

Bugetul judetului va fi unul pe mãsura greutãtii pe care o aveti în Guvernul Dãncilã. E o victorie a dvs. personalã, fiindcã în sfârsit Vasluiul e pe un loc fruntas în întrecerea socialistã privind alocãrile bugetare. Sã vedem cum îl veti împãrti si dacã va fi suficient de mare ca sã ajungã la toatã lumea. La cum stãtea lumina aprinsã, ieri, în sala de sedintã a CJ-ului, nu prea credem cã vã ies socotelile.

Eduard Popica

Dupã reusita cu podul de la Crasna, v-a mai venit o idee. Si anume vreti sã mergeti la Guvern si sã cereti ca pãdurile ANIF-ului sã intre în paza celor de la Directiile Silvice. Noi credem cã aceastã idee v-a venit când deputatul Botez v-a atras atentia cã în Vaslui vor veni niste alunecãri de teren catastrofale.

Ciprian Trifan

Cum bugetul e pe vine, dvs. faceti tot ce vã stã în putere sã afisati o mimã a unui om preocupat. V-ati impus chiar si un exercitiu de gimnasticã. Umerii i-ati aplecat un pic si i-ati adus mai în fatã, ca si cum, pe dvs., este toatã povara acestui judet, iar mersul e un pic mai apãsat din cauza gândurilor care nu vã dau pace. V-ati luat chiar si un pulover pe gât, ca sã arãtati cã nu mai aveti nici timp, dar nici chef de nimic, când soarta comunelor e în pixul dvs.

Vasile Pavãl

Domnule primar, mai fãceti-le un control celor de la Finantele Publice Locale. Vedeti cã umblã cu tot felul de scrisori pe la oameni prin care sunt anuntati cã impozitele s-au mãrit cam cu 50 de lei, fiindcã a crescut cursul valutar. Noi credem cã sefei de acolo i s-a urcat zumba la cap. Noi, cetãtenii simpli, nu stiam cã plãtim impozitul pe casã sau teren în functie de cursul valutar.

Dumitru Boros

De cum s-au dezghetat drumurile, sunteti numai în Munteni si Podeni. Într-adevãr, sunteti constient cã oamenii de aici sunt în noroi pânã la genunchi, dar nu aveti ce face. Pânã nu se terminã de pus canalizarea nu aveti cum sã turnati asfalt. Noi stim cã Solomon vã santajeazã emotional cu acestã chestie, dar dvs. vorbiti-le oamenilor, explicati-le ce proiect aveti si ei vor întelege.

Ion Ciupilan

Mai usor cu viteza. Tocmai ati luat o amendã în judetul lui Oprisan si patru puncte penalizare pentru cã ati depãsit viteza legalã în localitate. Nu de alta, dar parcã vedem cã vã face Cãtãlina Popa o plângere la DNA cã încãlcati, ca primar, Codul Rutier. Apropo, dacã tot ati fost la Bucuresti, n-ati tras cu ochiul sã vedeti câti bani v-au alocat pentru centura Husului?