|

43 de accidente rutiere grave în Vrancea, de la începutul anului; cele mai multe pe fondul indisciplinei pietonilor

Activități desfășurate premergător Zilei Europene Fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere

La data de 26 septembrie, la nivel european este sărbătorită Ziua fără niciun accident rutier mortal. Premergător zilei de 26 septembrie, în cadrul proiectulului numit „EDWARD”, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat activități la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” și la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din municipiul Focșani, la care au participat 72 de elevi și 4 cadre didactice. S-a urmărit cu această ocazie conștientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, constituie doar o parte din cauzele generatoare de accidente rutiere. În cele mai multe dintre cazuri, indisciplina pietonilor s-a dovedit a fi extrem de periculoasă! Conform statisticilor, la nivelul judeţului Vrancea, de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 26 de accidente rutiere grave produse pe fondul indisciplinei pietonilor și 17 accidente grave care au fost cauzate de viteza neadaptată la condițiile de drum.

https://monitoruldevrancea.ro/2019/09/13/galerie-foto-43-de-accidente-rutiere-grave-in-vrancea-de-la-inceputul-anului-cele-mai-multe-pe-fondul-indisciplinei-pietonilor/