spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
25-apr.-2024

4513 liceeni din Vaslui vor primi Bani de liceu

- Advertisement -

S-A APROBAT Ministerul Educatiei a publicat lista beneficiarilor sprijinului financiar ce se acordã elevilor în cadrul Programului national de protectie socialã “Bani de liceu”. Vestea bunã este cã toti cei 4513 solicitanti eligibili care si-au depus cereri în judetul nostru sunt beneficiari ai sprijinului financiar.

Lista finalã va fi publicatã însã dupã 6 noiembrie, datã limitã pânã la care pot fi solutionate eventualele contestatii. Potrivit legii, cei 4513 elevi vasluieni vor primi câte 180 de lei lunar pe perioada cursurilor, inclusiv pe timpul pregãtirii si sustinerii Bacalaureatului sau examenului de diplomã si pe perioada practicii. Sprijinul financiar se sisteazã dacã elevul înregistreazã peste 20 de absente nemotivate, a fost eliminat de la cursuri pe o perioadã de 3 – 5 zile, i s-a scãzut nota la purtare sub 7.00, nu mai frecventeazã cursurile sau a fost exmatriculat. Anul trecut 5213 elevi din judetul Vaslui au beneficiat de acest ajutor social din partea statului.

Cei mai multi beneficiari la “Stefan Procopiu”, cei mai putini la LMK

Potrivit site-ului Ministerului Educatiei Nationale, cei mai multi beneficiari sunt la liceul “Stefan Procopiu” unde un numãr de 555 de elevi primesc ajutorul de 180 de lei în acest an. Pe locul doi se pozitioneazã liceul “Ion Mincu” cu 429 de beneficiari, topul fiind închis de liceul “Nicolae Iorga” cu 416 solicitãri aprobate. La polul opus se aflã liceul “Mihail Kogãlniceanu” cu 26 de beneficiari, Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” cu 45 de cereri onorate si Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gurã de Aur” Husi cu 46 de astfel de cazuri. Conditiile de acordare a ajutorului financiar prin intermediul programului national „Bani de liceu” au rãmas aceleasi ca anul trecut. Venitul brut pe membru de familie nu poate fi mai mare de 150 de lei pe lunã, venit calculat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului. La nivel national cei mai multi beneficiari ai programului în acest an sunt în judetele Suceava (7351 de elevi), Vaslui (4513 elevi) si Dolj (4216 elevi).

Vesti bune din partea ministrului Educatiei, Remus Pricopie

Potrivit acestuia, începând cu anul viitor suma alocatã prin programul de burse sociale “Bani de liceu” ar putea fi majoratã pânã la 350-400 de lei. “Urmeazã sã revedem programul <<Bani de liceu>>, în momentul de fatã avem 180 de lei pe lunã pentru copiii care fac parte din familii cu un venit mediu pe membru de familie de 150 de lei. 180 de lei este o sumã stabilitã în urmã cu aproximativ 13 ani, nu s-a mãrit niciodatã. Vrem sã o crestem, vom face calcule si vom vedea dacã putem sã ne ducem spre 350, poate 400 de lei, tot prin fonduri structurale, evident sumele fiind alocate numai dacã te duci la scoalã, ai prezentã”, a declarat ministrul Pricopie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.