|

50.000 euro pentru initiativele care îmbunãtãtesc nivelul educatiei din municipiul Vaslui

INVITATIE… Grupurile de initiativã, organizatiile neguvernamentale si scolile care vor sã organizeze în perioada urmãtoare activitãti educative si inovative pot beneficia de sprijin financiar. Tot ce trebuie sã facã este sã se înscrie în perioada 8 iulie – 5 august în proiectul “Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti”, organizat de Fundatia Comunitarã Iasi în orasul Vaslui. Finantat de Lidl, proiectul îsi propune sã sustinã financiar initiative care îmbunãtãtesc nivelul educatiei din municipiul Vaslui. Valoarea totalã a proiectelor ce vor fi finantate este de 50.000 euro.

“Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti” este un program de finantare pentru initiative de mediu si educatie. Este coordonat de Federatia Fundatiile Comunitare din România – FFCR, finantat de Lidl Romania si implementat de cinci fundatii comunitare. “Venim în orasele Brasov, Buftea, Cluj, Oradea si Vaslui prin 5 fundatii comunitare, o federatie si un finantator privat cu viziunea unor comunitãti locale puternice. E multã fortã partenerialã în acest demers. Ea pune în miscare 250.000 de euro pentru micro-granturi care construiesc încredere în oameni si sprijinã solutii cu punctul pe “i”nitiative locale. Din comunitate, pentru comunitate, de la provocãri, la solutii-putere. În 18 februarie 2020, ne-am pornit la drum spre Vaslui, cu inima deschisã si cu dorinta de a cãuta oamenii care sã ne ajute în noua initiativã Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti. La câteva luni dupã, dar si cu o pandemie în desfãsurare, putem spune cã ne-am gãsit cei mai faini oameni, care sã ne fie alãturi pe parcursul acestui drum. Sprijiniti de administratia localã si conectati la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, avem plãcerea sã colaborãm cu Ciprian Hordilã, echipa de la UN Youth Romania – Vaslui ClubCentrul Judetean de Excelentã Vaslui si Cercul de Informatica – Palatul Copiilor Vaslui“, au transmis oamenii de Fond.

Etapele programului: înscrieri, selectia proiectelor si perioada de implementare a acestora

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 8 iulie – 5 august prin completarea formularului de înscriere. Echipa de Fond va rãspunde la întrebãrile venite de la comunitatea din Vaslui în legãturã cu modalitatea de completare a formularelor si identificarea celor mai bune solutii la nevoile educationale. În perioada 6 – 14 august, comitetul de jurizare a fondului va analiza si evalua toate proiectele înscrise în concurs. Juriul va acorda note pentru: impactul proiectului; prezentarea si administrarea proiectului; sustenabilitatea proiectului; capacitatea institutiei/organizatiei aplicante de a implementa proiectul. Pe 14 august vor fi anuntate în online lista proiectelor finantate si sumele acordate, iar în perioada septembrie 2020 – 15 martie 2021, acestea vor putea fi implementate.