|

8 Martie, zi de bilant pentru primarul Stãnilestiului în fata femeilor din comunitate

BILANT… “Fie cã vorbim despre mame, sotii, surori, fiice sau nepoate, viata noastrã, a bãrbatilor, este marcatã în mod evident si plãcut de prezenta acestora. De aceea, cu ocazia zilei de 8 Martie, le transmit tuturor femeilor un cãlduros “La multi ani” si sãnãtate, atât din partea mea, cât si a Primãriei comunei Stãnilesti, precum si a Consiliului Local Stãnilesti”! Acesta este mesajul primarului Liviu Zaharia, cu prilejul sãrbãtorii care, în prag de primãvarã, omagiazã femeia. Edilul sustine cã s-a pregãtit cum se cuvine pentru ziua de 8 Martie, cu flori si mãrtisoare, însã este convins cã ceea ce bucurã cu adevãrat pe toti locuitorii comunei Stãnilesti, fie doamne, fie domni, sunt realizãrile din comunã. “Cel mai mare proiect, care va aduce bucurie tuturor este cel legat de aductiunea de gaze naturale”, a spus primarul Liviu Zaharia.

Edilul de la Stãnilesti spune cã, întotdeauna, de 8 Martie, are grijã ca institutia sã marcheze cum se cuvine aceastã zi. “Locuitorii comunei noastre vãd mai întâi faptele, apoi vorbele. Primãvara aceasta vine cu multe sperante si cu multe lucruri care ne bucurã si care aratã cã, împreunã, cu totii, reusim sã facem o treabã bunã pentru comunã. De exemplu, avem proiectul acesta, prin PNDL 2, care se deruleazã în cele trei localitãti, Stãnilesti, Gura Vãii si Pogãnesti, care înseamnã modernizarea drumurilor din comunã. Este realizat în procent de 60%. Cred cã sãptãmâna viitoare, societatea Viancons Rutier, care face o treabã excelentã, va veni sã toarne covorul asfaltic si la Pogãnesti. Nu putem decât sã ne bucurãm, amintindu-ne cam cât de greu era în vremea în care oamenii mergeau mai mult prin noroaie. A fost foarte greu în acele vremuri, de aceea ne bucurãm cã putem avea acum drumuri practicabile, unele modernizate, asa cum ne-am dorit. De asemenea, un alt proiect foarte important, apreciat si dorit de cetãtenii comunei noastre, este cel privind amenajarea trotuarelor pietonale, în localitatea Stãnilesti, care va continua în localitatea Gura Vãii. Stim bine cu totii cã au fost numeroase problemele create de faptul cã traficul din zonã este intens, iar locuitorii nu puteau circula decât pe partea carosabilã, ceea ce ducea, din pãcate, la evenimente rutiere nedorite. De aceea, trotuarele sunt foarte necesare, pentru siguranta cetãtenilor”, a spus primarul Liviu Zaharia.

Visul celor de la Stãnilesti: sã vinã gazul metan în comunã!

“Am reusit, de asemenea, sã schimbãm acoperisul la Scoala Gimnazialã numãrul 1, din Stãnilesti, cã era subrezit si se impunea realizarea unui acoperis nou. Dar revenind la infrastructureã, trebuie sã spunem cã s-a lucrat si la reparatiile drumurilor de legãturã dintre satele componente. De pildã, dintre Stãnilesti si Sãratu, care a fost refãcut cu piatrã în totalitate. Apoi, între Budu Cantemir si Bogdana Voloseni. Sigur cã pe aceste segmente de drum se va mai interveni, cãci asa se întâmplã la drumurile din piatrã, dare ele sunt practicabile si de mare folos pentru circulatia între localitãtile comunei. Pot sã vã mai spun cã suntem foarte mândri cã am reusit sã achizitionãm la Primãrie un buldo-excavator din bugetul local, cu care facem decolmatãri de santuri si alte lucrãri gospodãresti utile în comunã. Am mai reusit un lucru foarte bun si anume, actualizarea în procent de 90% a planului urbanistic general (PUG). Muncim la el de doi ani, dar lucrurile sunt aproape de finalizare. Si în privinta cadastrului, am realizat cam 40%, ceea ce e bine, suntem în grafic”, a spus primarul Liviu Zaharia. Edilul a subliniat însã cã cel mai important proiect de viitor, care are deja fãcuti pasi importanti pentru realizare, este cel legat de aductiunea de gaze naturale. “Vã dati seama ce obiectiv important ar fi îndeplinit, pentru ca Stãnilestiul sã devinã cu adevãrat o comunã europeanã! Am fãcut pânã acum tot ceea ce a tinut de documentatie. Am depus studiul de fezabilitate la Ministerul Dezvoltãrii. Am depus documente pentru avize la toate institutiile si acum urmeazã sã fie obtinute aceste avize si, în curând, sã se treacã la realizarea efectivã a extinderii aductiunii de gaze naturale, în comuna Stãnilesti”, a mai spus primarul Zaharia.

“Am vrut ca Primãria, Scoala, Biserica si Politia sã colaboreze foarte bine, în beneficiul comunitãtii”

COLABORARE…Liviu Zaharia sustine cã, în calitate de primar, cel mai mult si-a dorit ca institutiile de bazã din comunã, sã functioneze armonios. “Eu mi-am dorit cel mai mult ca Primãria, Biserica, Scoala, Politia sã fie într-o legãturã bunã, sã coopereze, cãci numai asa putem avea rezultate si putem evolua. La început, când am intrat primar, am vãzut cã unii erau mai reticenti, ceea ce era normal, cãci nu ne stiam. Dar când conducãtorii acestor institutii au vãzut cã eu chiar asta îmi doresc si e un lucru bun pentru a putea dezvolta comuna Stãnilesti, au dovedit deschidere si chiar m-au sprijinit în multe proiecte, iar eu vreau sã le multumesc, atât lor, cât si tuturor cetãtenilor din comunã. Nimic nu puteam face fãrã acesti oameni frumosi din comuna Stãnilesti. Le doresc din suflet tuturor o primãvarã frumoasã”, a mai spus primarul Liviu Zaharia.