spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Iohannis: Am contestat OUG și HG privind data alegerilor prezidențiale deoarece creează un avantaj pentru Ponta

- Advertisement -

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că OUG 45/2014 și HG 520/2014 referitoare la data alegerilor prezidențiale au fost contestate deoarece aceste acte normative creează un avantaj pentru Victor Ponta.

„Prin Ordonanța 45, Guvernul a făcut ceva ce nu a reușit niciun Guvern până acum. Cu puțin timp înainte de alegeri, a modificat legislația specifică pentru alegerile care vor avea loc în această toamnă. Considerăm (…) total inadecvat acest procedeu. Noi considerăm că Guvernul creează un avantaj pentru candidatul care este primul ministru Victor Ponta. Am contestat întregul pachet, atât OUG 45, cât și HG 520 care decurge de acolo, fiindcă nu ni se pare normal să acceptăm ca Guvernul, prin aceste modificări, să creeze un avantaj pentru candidatul Victor Ponta. În consecință, a trebuit contestată și Ordonanța 45 și HG 520 care decurge de acolo. Asta nu înseamnă că, dacă se anulează OUG 45, Guvernul nu poate să vină cu altă hotărâre, una perfect egală, în baza vechii legislații și să stabilească datele alegerilor pentru aceleași zile”, a declarat Iohannis, înainte de Biroul Politic Național al PNL care se desfășoară la Parlament.

El a arătat că scopul demersului nu a fost acela de a schimba zilele în care au loc tururile de scrutin al prezidențialelor, ci de a anula un act normativ care creează avantaj pentru unul din competitori.

CITESTE: http://www.agerpres.ro/politica/2014/08/11/iohannis-am-contestat-oug-si-hg-privind-data-alegerilor-prezidentiale-deoarece-creeaza-un-avantaj-pentru-ponta-12-40-55

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.