spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
05-iun.-2024

Start al Zilelor Culturale ale Vasluiului

- Advertisement -

Pe parcursul a trei zile, vasluienii sunt invitati sã ia parte la manifestãrile prilejuite de Zilele Culturale ale Vasluiului. Desfãsurate în acest an sub sloganul “A fost odatã ca niciodatã… Acum Vasluiul este un oras de poveste!”, Zilele Culturale ale Vasluiului vor fi pline de evenimente, de la lansãri si expozitii de carte, simpozioane istorice sau culturale, expozitii ale lucrãrilor copiilor vasluieni, spectacole artistice, si pânã la evenimente sportive ori concerte. La orele 10, în fata Primãriei municipiului Vaslui, primarul Vasile Pavãl a dat startul la distractie, deschizând oficial ciclul manifestãrilor derulate în cadrul “Zilelor Culturale ale Vasluiului”.

Sub privirile a zeci de vasluieni si a autoritãtilor locale, majorete, statui vii, Fanfara Rotaria, personaje pe catalige si role, elevii de la Clubul de Sah “Sergentul” îmbrãcati în piese de sah, formatii de la Palatul Copiilor si de la scolile din municipiu, s-a dat startul “Zilelor Culturale ale Vasluiului”, printr-o paradã organizatã din fata Primãriei Municipiului Vaslui pânã în Parcul Copou. Dupã un recital al cvartetului de coarde “MuzArt”, primarul muncipiului Vaslui a deschis oficial seria evenimentelor dedicate “Zilelor Culturale ale Vasluiului”, manifestare intratã deja în traditia municipiului. “Deschid oficial manifestãrile dedicate “Zilelor Culturale ale Vasluiului” Stimati vasluieni, Consiliul Local si Primãria Municipiului Vaslui a pregãtit pentru cele trei zile dedicate acestei manifestãri, în locatiile Parcul Copou, Consiliul Judetean, Biblioteca Vaslui, Muzeul Judetean si nu în ultimul rând Centrul Civic, o serie de manifestãri la care vã invitãm cu mult drag sã participati, pentru cã copiii din municipiu, formatii consacrate din Vaslui si nu numai vor încerca în aceste trei zile sã va ofere actiuni si activitãti care sã vã incinte, si sunt convins ca la finele lor, dvs. veti acorda notele ce se cuvin. Vreau sã le multumesc celor care, pe parcursul a trei luni, s-au preocupat ca aceste actiuni sã fie de nota 10 si pe placul tuturor vasluienilor, mã refer la echipa din primãrie, colaboratorii de la Palatul Copiilor, scolile din municipiul Vaslui si nu numai. Vã invit asadar sã luati parte în aceste trei zile la aceste manifestãri, care se vor încheia în fiecare searã în Centrul Civic cu concerte a unor formatii binecunoscute, în aceastã searã Lãutarii, cu maestrul Botgros, mâine formatia Hara, Zilele Vasluiului urmând a fi încheiate duminicã de formatia Holograf. Vã urez distractie plãcutã!”, a cuvântat primarul Vasile Pavãl. Discursul de deschidere a manifestãrilor a fost urmat de o paradã pânã în Parcul Copou, acolo unde are loc spectacolul artistic “Gânduri despre orasul meu”, spectacol de muzicã si dans având ca invitati Fanfara Rotaria, grupul vocal Bibliosong – Domisong, trupa de dans Style, ansamblul de dansuri Speranta, trupa Dance-Factory, trupe de copii amatori de la scolile din Vaslui.

La Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtaru” Vaslui vasluienii sunt invitati pentru a admira o expozitie de desene, stringart si origame a copiilor din municipiu, în timp ce, începând de la ora 11, în sala TinArt au loc lansãrile de carte “Cãlãtori strãini despre Judetul Vaslui”, a profesorului Dan Ravaru, “Soare Soare, frãtioare”, un volum de restituiri etnografice a lui Vasile Adãscãlitei si volumul “Vaslui. De la târg la oras“, scris de Paul Zahariuc în colaborare cu Lucian Valeriu Lefter.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.