spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Momiti la PSD!

- Advertisement -

Victoria tacticã a lui Buzatu împotriva rãsculatilor care nu vor gaze de sist!

CULMEA LUPTEI ANTI-CHEVRON Legea traseistilor politici i-a rezolvat lui Dumitru Buzatu, cum nici nu s-ar fi gândit mai bine, problema gazelor de sist în judet. Alesii locali liberali din comunele unde Chevron a întâmpinat rezistentã în privinta instalãrii sondelor de explorare si exploatare a gazelor de sist si de la care se mai astepta o rezistentã serioasã, Gãgesti, Pungesti si Bãcani, au trecut cu cãtel si purcel la PSD! Mai mult, primarul comunei Puiesti, si el tot liberal, a precizat cã încã nu a semnat adeziunea la PSD dar … se mai gândeste, pentru cã încã nu au trecut 45 de zile de la data intrãrii ordonantei traseistilor în vigoare. Asadar, Dumitru Buzatu poate raporta lui Victor Ponta o victorie în judetul Vaslui, pentru cã de acum primarii acestor comune nu vor mai îndrãzni sã se împotriveascã Chevron-ului si dispozitiilor CJ Vaslui, care vin direct pe linie de partid, altfel vor pãti precum consilierul PSD din Pungesti, Costicã Tãbãcaru, care a fost dat afarã din partid si din functie! Dacã vreun vasluian se mai îndoieste cã din primãvarã Victor Ponta, dacã va ajunge presedinte, va umple judetul cu sondele Chevron, sã nu o mai facã sau sã se gândeascã atunci când voteazã!

Veste mare pentru Chevron: primarii si viceprimarii din toate comunele unde au obtinut autorizatie de mediu, certificate de urbanism si autorizatii de constructie, sunt acum cu cãtel si purcel în PSD, astfel cã Dumitru Buzatu, promotorul explorãrii si exploatãrii gazelor de sist în judetul Vaslui, este foarte satisfãcut. Ieri au semnat adeziune pentru PSD primarul comunei Gãgesti, liberalul Costicã Stupu, împreunã cu cei doi consilieri ai PNL din CL Gãgesti, Nelu Crãciun si Constantin Mihal. Tot ieri, a semnat pentru PSD si Vasile Voina, viceprimarul comunei Pungesti, si el tot liberal la alegerile locale din 2012. Ca tacâmul sã fie complet, tot ieri s-a îngrãmãdit la semnat adeziunea pentru PSD si primarul comunei Bãcesti, Horatiu Cãrãusu, tot PNL, dar de la care toatã lumea se astepta sã facã acest pas, adicã sã intre legal în rândul “armatei rosii” a lui Ponta, mai ales dupã ce Chevron tocmai l-a “miluit” cu bani pentru a finaliza o scoalã taman în satul Pãltinis, unde se va ridica din primãvarã sau poate chiar mai devreme, sonda de explorare si exploatare a gazelor de sist a celor de la Chevron. Asadar, a mai rãmas neîncorporat Costel Moraru, primarul din comuna Puiesti, pentru ca lista primarilor care se împotriveau gazelor de sist din judet sã fie anihilatã complet de Victor Ponta si ai lui membri de partid zelosi. Însã nu este timpul pierdut. “Nu am semnat nimic pentru PSD, dar mai este timp. Nu au trecut cele 45 de zile prevãzute de ordonantã, mã mai gândesc. Deocamdatã nu plec de la PNL”, a spus asearã primarul Costel Moraru.

“Dacã-i ordin, cu plãcere!”

Trecerea primarilor PNL la PSD în judetul Vaslui nu este deloc o joacã de copii. Este o chestie foarte bine calculatã de “strategul” Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui si seful banilor în judet, adicã presedintele CJ Vaslui. Ca o adevãratã “Zânã Mãselutã” el le-a promis alesilor respectivi cã în comuna lor va curge lapte si miere, cã vor avea bani de drumuri si tot ce vor ei sã mai facã prin comune. Odatã înregimentati în partidul “rosu” PSD, acestia nu vor mai putea sã “vorbeascã” în front, adicã sã se împotriveascã lui Dumitru Buzatu si dispozitiilor lui Victor Ponta, pentru cã vor fi dati afarã din partid si, pentru cã ordonanta îsi va înceta efectele în curând, ei îsi vor pierde si functiile! Vã reamintim cã asa s-a întâmplat cu un consilier PSD din Pungesti, Costicã Tãbãcaru, care în 2012 s-a opus dispozitiilor lui Dumitru Buzatu respingând proiectul de hotãrâre care se discuta la CL Pungesti de aprobare a intrãrii Chevron în perimetrul Pungesti, iar pentru acest lucru a fost exclus din partid si dat afarã din CL Pungesti. Nu se poate sã nu vã amintiti si de opozitia celor din comuna Dodesti, când primarul PNL Victor Popa si CL Dodesti au votat împotriva explorãrii si gazelor de sist în comuna lor, iar dupã o sãpunealã serioasã de la capii USL-ului de atunci, din 2013, înainte de ruperea vestitei aliante, au fãcut la loc comanda si au anulat proiectul de respingere votat… tot în unanimitate! Asadar, opozitia alesilor locali în functiile de primari, viceprimari si consilieri locali, din comunele Pungesti, Gãgesti, Bãcesti si în curând Puiesti a fost anihilatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.