spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Scrisoare deschisă a Maiei Sandu către CSM: Deciziile judecătoreşti creează impedimente serioase

- Advertisement -

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a trimis o scrisoare deschisă în adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care informează despre experienţa dificilă prin care a trecut instituţia pe care o conduce în procesul de soluţionare a unor cazuri de justiţie.

Maia Sandu a specificat că a transmis în repetate rânduri scrisori către CSM în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de unele decizii ale instanţelor judecătoreşti şi dorinţa de a ieşi cu un mesaj în faţa plenului CSM, dar fără nici un răspuns clar.

„Ca cetăţean al acestei ţări, precum şi în calitatea mea de ministru, care a sprijinit pe parcursul ultimilor doi ani politicile de reformare a justiţiei, inclusiv cele de creştere a salariilor pentru judecători, am dreptul şi obligaţia să comunic despre anumite decizii judecătoreşti care, din perspectiva noastră, nu corespund legii şi care creează impedimente serioase în administrarea eficientă a sectorului educaţional”, a scris Maia Sandu.

Ministra s-a arătat îngrijorată privitor la efectele adverse ale unei scrisori către CSM în care Ministerul Educaţiei a solicitat examinarea comportamentului unor magistrate.

„Întâmplător sau nu, unul dintre judecătorii care au fost vizaţi în materialul cu pricina a pronunţat în perioada imediat următoare încă două decizii în defavoarea ministerului, manifestând totodată faţă de noi о atitudine tendenţioasă, în contradicţie cu normele de conduită pe care trebuie să le afişeze un magistrat în exercitarea actului de justiţie”, a subliniat Maia Sandu.

În aceste condiţii, ministrul Educaţiei a solicitat CSM-ului să ia atitudine faţă de acţiunile magistraţilor care pronunţă decizii la limita legii, să asigure examinarea cu discernământ al fiecărui caz în parte şi, dacă cele învederate se confirmă, să acţioneze în consecinţă.

Totodată, Maia Sandu a ţinut să menţioneze că nu doreşte sub nici o formă ca această scrisoare să fie percepută şi interpretată ca un semnal dat instanţelor de judecată pentru reevaluarea deciziilor luate anterior, aşa încât să se dea câştig de cauză Ministerului Educaţiei.

*Click pentru a descărca scrisoarea deschisă semnată de Maia Sandu.

Cititi: http://jurnal.md/ro/social/2014/12/23/scrisoare-deschisa-a-maiei-sandu-catre-csm-deciziile-judecatoresti-creeaza-impedimente-serioase/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.