spot_img
spot_imgspot_img
17.5 C
Vaslui
23-mai-2024

Universitatea „Cuza“ dă în judecată o ligă studenţească. „Abuzează de numele instituţiei“

- Advertisement -

Liderul ligii Studenţilor „Universitatea Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi consideră că solicitarea universităţii nu are temei deoarece numele obţinut de asociaţie este legal.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va da în judecată organizaţia studenţească intitulată Liga Studenţilor „Universitatea Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cei care au protestat luna trecută în Sala Paşilor Pierduţi, pentru că „îşi arogă dreptul de reprezentare a tuturor studenţilor instituţiei de învăţământ superior“, lucru considerat de universitate ca fiind „ilegal şi incorect“. Acţiunea depusă la Judecătoria Iaşi are ca obiect „obligaţia de a face reparare prejudiciu“, a fost depusă pe 16 decembrie şi nu are încă un termen de judecată.

„Problema noastră este că denumirea acestei ligi induce în eroare şi creează confuzie. Ei şi-au arogat reprezentarea tuturor studenţilor, şi-au luat această prerogativă, ceea ce nu este deloc corect şi legal. Noi le-am atras atenţia cu mai multă vreme în urmă să renunţe la particula «Alexandru Ioan Cuza» din nume. Nimeni nu poate să uzeze şi să abuzeze de numele instituţiei“, a declarat prof.dr. Vasile Işan, rectorul UAIC. Acesta a precizat că liga nu a dorit să prezinte documente conducerii universităţii cu privire la alcătuirea şi membrii care fac parte din ea şi că au realizat o serie de „acţiuni agresive şi inconcrete prin care vor să spună că de fapt reprezintă toţi studenţii, ceea ce este fals. Este şi un prejudiciu de imagine adus universităţii şi persoanelor care o conduc“, a adăugat rectorul.

Întrebat dacă instituţia de învăţământ superior va cere daune materiale, rectorul a precizat că „deocamdată nu“, adăugând că „nu aceasta este intenţia noastră, ci ca ei să îşi vadă de treaba lor şi să respecte regulile tuturor şi documentele oficiale ale universităţii, fără să mai inovce fel de fel de trucuri. Să nu se folosească de numele universităţii ca o platformă de lansare în politică“.

La rândul său, preşedintele organizaţiei studenţeşti în cauză, Silvian Emanuel Man, a subliniat că se va judeca cu conducerea universităţii, considerând că numele ligii este obţinut în mod legal. „Să văd ce se află în dosar, că până atunci, de principiu, asta ne va cere, schimbarea numelui, să vedem dacă există şi cereri materiale. Vom sta şi ne vom judeca, denumirea ligii este legală, toate actele sunt în regulă. Am fost avertizaţi că vom fi daţi în judecată din acest motiv“, a declarat Silvian Emanuel Man.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/universitatea-a-cuzaa-da-in-judecata-o-liga-studenteasca-a-abuzeaza-de-numele-institutieia–84303.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.