spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Iftimoaei, Zgihara si apele Iordanului

- Advertisement -

Iftimoaei, de râsul copiilor, pe Facebook

CUM SE ATACÃ HUSENII ÎNTRE EI!… Fostul prefect Ciprian Iftimoaei îsi atacã, în mod constant, concetãtenii sãi, unii ajunsi în functii de conducere la judet. Recent, în timpul viscolului din zilele de 29 si 30 decembrie, Iftimoaei a fãcut o postare jenantã, în care spunea cã “Sunt în fata unei sticle de Zghiharã, cã… nu mai sunt prefect”, în timp ce atrãgea atentia prefectului Andrei Puicã, un husean de-al sãu, cã nu-si face datoria si autocarele cu moldoveni sunt înzãpezite între Husi si Albita, trãgându-l de urechi, efectiv, pentru faptul cã nu-si face datoria. În aceeasi zi, primarul Husului, Ioan Ciupilan, a fost si atentionat, tot pe Facebook, pentru cã nu-si face datoria si nu-l deszãpezeste pe fostul prefect. “M-am trezit de dimineațã, am dat zãpada din jurul casei, am deszãpezit masina, însã n-am putut sã ies în oras. Pe strada lt. Octav Hagiu nu a ajuns lama. Domn primar, ne miscãm si noi un pic? Nu de alta, dar cea micã e rãcitã bocnã si as vrea sã o consulte un pediatru”, a scris Iftimoaei. Colac peste pupãzã, activul membru PDL de pe Facebook doreste sã revinã în fruntea Prefecturii, dacã PNL revine la guvernare, desi nu este pe placul nimãnui din Partidul National Liberal. Are însã amintiri, care îl chinuiesc: “Aveam 31 de ani când am fost numit prefect. Când am plecat de la Prefectura Vaslui, aveam 37. E vorba de 6 ani, de oamenii cu care am lucrat, de întâmplãrile petrecute, de locurile prin care am umblat si toate câte am trãit. Da, sunt nostalgic, îmi pot permite si eu acest lux”, scrie fostul prefect, husean la origine.

În noaptea de dupã alegerile prezidentiale, când s-a aflat cã Iohannis a iesit presedinte, Iftimoaei a postat extrem de fericit: “Multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot! Am ajuns si eu acasã, la Iasi. E ora 2:06. Fetele mele dorm. Mi-am pus o bãuturã, mã uit peste rezultate, n-am somn. Ce zi… Sã ti-o amintesti toatã viata”, scria Iftimoaei, în plin delir bahic. Nu este singura întâmplare pe care Iftimoaei o face publicã. Iatã o altã postare de-a sa de pe Facebook: “Poveste adevãratã… ca sã vã înveselesc nitel. Proaspãt prefect fiind (numit în functie prin septembrie 2007) primesc vizita unor prieteni din Bucuresti si din SUA în judetul Vaslui. Unde sã-i duc si ce sã vadã…? Îi duc sã viziteze mânãstirile din judet, unele foarte frumoase… Ajung la Mânãstirea Floresti care are o arhitecturã în stil gotic, foarte interesantã. Îmi iese în cale o maicã sã mã întrebe cine suntem. Mã recomand ca fiind prefectul judetului cu niste musafiri care doresc sã viziteze sfântul lãcas. Maica se duse sã-l informeze pe staret… Apare si staretul care, dupã ce ne examineazã scurt, ne întreabã sugubãt: <<care dintre voi zice cã e prefectu’?>>. Eu fac un pas înainte, ca la armatã, si mã recomand. Iar staretul îmi spune: <<Da’ tu nu te uiti ce fatã ai sau poate a înnebunit guvernul sã punã un copchil prefect în judetul ãsta…>> Aveam 31 de ani. De atunci, când se apropie câte o rundã de alegeri, exceptându-le pe cele prezidentiale, mã uit în oglindã sã vãd ce fatã am”, se face de râs fostul prefect. Cel care acum vrea sã vinã din nou în fruntea Prefecturii, crezând cã vasluienii au uitat de esecurile sale ca prefect.

Un husean îl atacã pe alt husean. Curat-murdar!

“Când am fost numit prefect al judetului Vaslui (2007) cineva mi-a dat un sfat: în biroul tãu sã nu intre decât oameni care au curajul sã te contrazicã. Lingusitorii, lichelele, pupincuristii sunt cei mai periculosi. Nu suport oamenii care nu suportã sã fie contrazisi, care se cred atoatestiutori, care au numai certitudini! Ãstia te duc la pierzanie”, scrie Iftimoaei pe Facebook. Cine spune asta? Tocmai functionarul de serviciu din PDL Vaslui, cel care a pus Prefectura la picioarele unui alt husean, senatorul Dan Marian. Parlamentarul husean nu l-a uitat, pe când PNL era la putere, si l-a pus prefect, ceea ce pare sã se întâmple si acum, dacã liberalii revin la guvernare. Cum se laudã fostul prefect, când vine vorba de notorietate? “Pe vremea când eram prefect al judetului Vaslui, s-a fãcut un sondaj de opinie în colegiul Senat Husi si, din câte îmi aduc aminte, 47% dintre respondenti au declarat cã au auzit de mine, iar 34 aveau foarte mare si mare încredere în persoana mea. Faptul cã am exercitat functia publicã de prefect, respectiv subprefect al judetului Vaslui (2007-2012), m-a recomandat pentru o astfel de candidaturã. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu politica vasluianã, precizez cã m-am alãturat PDL Vaslui de Ziua Crucii, 14 septembrie 2013, motivat de <<recunostinta>> pe care o am fatã de Victor Ponta si USL, care m-au dat afarã din sistemul administratiei publice dupã 12 ani de activitate, din care 6 ani ca înalt functionar public”, recunoaste huseanul Iftimoaei. Totusi, acesta nu ezitã sã-si atace husenii. Pe primarul Ioan Ciupilan, care este apostrofat pe Facebook pentru cã fostul prefect nu poate pleca cu masina de acasã. “M-am trezit de dimineațã, am dat zãpada din jurul casei, am deszãpezit masina, însã n-am putut sa ies în oras. Pe strada lt. Octav Hagiu nu a ajuns lama. Domn primar, ne miscãm si noi un pic? Nu de alta, dar cea micã e rãcitã bocnã si as vrea sã o consulte un pediatru”, scrie Iftimoaei, pe 29 decembrie 2014. Nici prefectul Puicã, tot husean de-al sãu, nu scapã de loviturile lui Iftimoaei. “Sunt autocare cu moldoveni înzãpezite între Husi si Albita si vãd cã masinile de deszãpezire nu-si fac treaba. Eu stau acasã, în fata unei sticle de Zghiharã, cã… nu mai sunt prefect, îmi pot permite”, scrie, vizibil frustrat, Iftimoaei. Un stil care îl caracterizeazã. Iatã cum îsi descrie ziua de nastere (2 decembrie 2014, n.r.), pe aceeasi retea de socializare: “Este ora zero si jumãtate. Abia am ajuns acasã, la Iasi, dupã un drum lung, tocmai de la Alba Iulia. Am petrecut câteva zile minunate cu colegii mei de la programul organizat de Fundatia Konrad Adenauer Romania. Acum, beau o bere, în sãnãtatea mea, a mamei mele si întru pomenirea tatãlui meu care, în urmã cu ceva ani, m-au adus pe lume în Maternitatea din Husi. Mama mi-a spus cã m-a nãscut pe la ora 12 noaptea. În acte m-au trecut cu 2 decembrie. Hai noroc!”, scrie Iftimoaei, asteptând tone de mesaje de felicitare din partea internautilor.

S-a scãldat în apa Iordanului, în 2012. De ce oare?

SFINTIT… În fruntea Prefecturii, fiind, în 2012, Ciprian Iftimoaei a avut timp sã dea o fugã pânã în Israel, pentru a se scãlda în apa Iordanului. A postat, de curând, pozele pe Facebook, fãrã nicio explicatie pentru gestul sãu. Frustrãrile sale legate de Prefectura Vaslui sunt, însã, tot mai evidente. “Prin 2008, chiar de sãrbãtoarea Botezãtorului, eram încã la birou, la Prefectura Vaslui. Am fost sunat pe mobil si informat cu privire la o situatie disperatã în comuna Codãiesti, unde erau blocate douã gravide din cauza zãpezii troienite. L-am sunat pe colonelul Olaru, seful IJSU Vaslui, sã aflu cum se prezintã situatia în teren. Se lucra cu o frezã si douã lame, dar greu… M-am hotãrât sã plec pe teren, sã coordonez la fata locului interventia. Însã, mi-am amintit cã îi dãdusem liber soferului meu, nenea Ion Anton, sã-si serbeze în liniste onomastica. Între timp, m-au sunat si prietenii mei din mass-media localã, sã mã întrebe ce facem cu gravidele. Le-am spus cã, dacã sunt gata de actiune, îi iau pe teren. Si, cu Tuaregul plin de presari, am plecat pe dealurile Codãiestilor. Ajunsi acolo, am vãzut cã nu era de glumã, zãpada era cât casa. I-am întâlnit si pe patronii firmei care avea contract de deszãpezire pe zona respectivã. Cu totii ne-am mobilizat si am rezolvat situatia. Bãietii din presa vasluianã si-au fãcut si ei reportajele. Gravidele au fost preluate de SAJ Vaslui si duse la Spitalul Judetean unde au nãscut în conditii optime. M-a sunat si secretarul de stat Victor-Paul Dobre, un meserias în ale administratiei, sã se intereseze de starea gravidelor. <<Tata Dobre>>, cum îi spuneau prefectii, îmi <<recomandã>> sã botez copiii femeilor salvate din nãmeti dacã vreau sã ajung vedetã între prefecti. Dupã ce am terminat treaba, am plecat la Iasi sã duc un CD cu reportajul filmat. Asa am petrecut de Sf. Ioan Botezãtorul în 2008”, explicã fostul prefect. Finalul e si mai interesant: “A comentat cineva, cã dacã soferul era indisponibil… trebuia sã apelez la alt sofer. Eu aveam autorizatie sã conduc masinile MAI (sâc!), prin urmare, mi-am <<permis>> sã conduc Tuaregul, o masinã 4×4. Dacã plecam cu Nubira, cred cã nu ajugeam nici pânã la Solesti pe vremea aia…. În final, un ziarist are dreptate: la noi, <<ochiul stãpânului îngrasã vita>>. Dacã esti prefect si stai doar în birou… esti terminat”, aluzie la actualul prefect Puicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.