spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Creditul de 100 de mil. de euro oferit de Polonia pentru modernizarea agriculturii, amânat

- Advertisement -

Polonia amână alocarea creditului facilitat de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, destinat modernizării ramurii agricole. Şi asta din cauza că până în prezent nu a fost numită o persoană care ar conduce Comisia pentru utilizarea creditului, informează InfoMarket.

Potrivit presei poloneze, acest lucru nu înseamnă că banii nu vor fi acordaţi. Programul de creditare poate fi lansat în orice moment, odată ce va fi aleasă candidatura responsabilului pentru utilizarea mijloacelor financiare.

De menţionat că Acordul pentru eliberarea creditului de 100 de milioane de euro a fost semnat pe 14 mai 2014 la Varşovia în cadrul unei vizite a delegaţii guvernamentale, conduse de Premierul Iurie Leancă.

Creditul a fost acordat pentru o perioadă de 25 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,15 la sută anual şi un termen de vacanţă de 5 ani. Astfel, 90 de milioane de euro din creditul polonez facilitat erau preconizaţi pentru finanţarea proiectelor din agricultură, iar 10 milioane de euro – pentru ramura industrială.

În baza creditului, agricultorii moldoveni ar fi putut procura utilaj şi tehnică agricolă din Polonia. De asemenea, banii puteau fi folosiţi pentru construcţia depozitelor moderne pentru păstrarea legumelor, procurarea liniilor tehnologice pentru sortarea, spălarea şi ambalarea legumelor, pentru modernizarea sectorului apicol, construcţia incubatoarelor moderne, crearea fabricilor de producere a prafului de ou. Tot în baza banilor polonezi se planifica construcţia abatoarelor pentru păsări, modernizarea liniilor de prelucrare a laptelui şi a reţelei de achiziţionare a materiei prime de la populaţie.

Cititi: http://jurnal.md/ro/economic/2015/1/17/creditul-de-100-de-mil-de-euro-oferit-de-polonia-pentru-modernizarea-agriculturii-amanat/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.