spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Peste 200 de alesi locali din Vaslui, în pericol sã-si piardã mandatele

- Advertisement -

VERDICT …Partidul National Liberal cere PSD si celorlalte partide care au votat ordonanta privind traseismul alesilor locali sã dea dovadã de verticalitate si sã dea o lege prin care acei alesi locali care au migrat anul trecut de la un partid la altul sã-si piardã mandatele. Slabe sperante, spun politicienii de Opozitie de la Vaslui, câtã vreme partidele de la Putere îsi apãrã proprii primari sau consilieri locali, luati cu arcanul înaintea alegerilor prezidentiale. “Nu vor pãti nimic, acum, vor pãti, probabil, în 2016, când vor fi alegerile locale”, spune liberalul Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui.

Liberalii cer celor din PSD, precum si tuturor partidelor care au reprezentanti în Parlament, sã accepte o lege prin care sã îsi piardã mandatele alesii locali care au migrat de la un partid la altul profitând de ordonanta de urgentã datã de Guvernul Ponta înainte de alegerile prezidentiale. Solicitarea PNL a venit dupã ce, marti, CCR a publicat motivarea deciziei în cazul legii (atentie!, nu a ordonantei de urgentã, care putea fi atacãtã doar de avocatul poporului) privind migratia alesilor locali, prin care aratã cã scopul real a fost acela de a-i orienta pe acestia într-o anumitã directie politicã si de a permite constituirea, în acest mod, a unei noi majoritãti politice. Rezumând, Curtea Constitutionalã aratã cã Ordonanta traseistilor este neconstitutionalã din motive extrinseci – adicã pentru cã urgenta nu era justificatã. Lãsând Parlamentului dreptul de a decide modul în care îndreaptã efectele produse de Ordonanta traseistilor, CCR face distinctie însã între primarii si presedintii de consilii judetene, respectiv consilierii locali si cei judeteni. Primii, fiind alesi prin vot uninominal, nu e obligatoriu (din punct de vedere constitutional) sã-si piardã mandatul. Consilierii locali si judeteni, alesi prin vot pe liste îsi pierd însã, obligatoriu, mandatul. “Facem un apel la parlamentarii din majoritatea actualã sã nu tolereze abuzul confirmat al premierului si sã sustinã o astfel de formã a legii. Stim cu totii cã celebra ordonantã a fost datã pentru a-i crea un avantaj electoral direct candidatului Victor Ponta în alegerile prezidentiale, precum si pentru a permite PSD sã-si construiascã în mod total abuziv majoritãti în unele consilii locale si judetene. 404 primari au migrat la PSD în anotimpul traseismului de urgentã”, a scris, pe pagina de Facebook. Alina Gorghiu, presedintele PNL.

Corneliu Bichinet asteaptã alegerile din 2016

“E bine cã s-a cerut o astfel de lege, însã eu cred cã nu se va întâmpla nimic. Cei plecati, se întelege, din motive ideologice, animati de interesul obstesc si pusi pe fapte grandioase, în acest moment nu vor pãti nimic, dar vor pãti ceva în 2016, la alegerile locale, când pot sã piardã alegerile sau, dacã lumea a luat-o razna de tot, sã câstige alegerile cu 110%” – Corneliu Bichinet (PNL), vicepresedintele CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.