spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Notarul, politistii si ANI

- Advertisement -

SPÃLARE DE BANI? Lulu Fânaru are de dat multe explicatii celor de la ANI, dar nu numai. Încep sã iasã la ivealã multe afaceri imobiliare ale acesteia, fãcute pe numele rudelor. Gurile rele vorbesc de sume impresionante pe care notãrita le-ar învârti. Multe din aceste tranzactii, pentru a li se pierde urma, erau fãcute pe numele rudelor acesteia. Cum una din rude era politist, ANI a prins un fir. O altã afacere mare care i-a adus un profit urias notãritei sunt tranzactionarea a 50 de ha de teren în comuna Coroiesti; o afacere de 250.000 de euro. Va fi curios de aflat de unde proveneau sumele de bani cu care Fânaru se “juca” în piata imobiliarã si modul de adjudecare a proprietãtilor pe care ulterior le vindea.

Povestea tragicã pe care încearcã notãrita Lulu Fânaru sã o vândã presei, dupã ce cumnatul sãu, politistul Marius Dediu a fost depistat de ANI cu sume mari de bani pe care nu le poate justifica, nu prea se leagã. Aceasta a afirmat cã tranzactiile de care vorbeste ANI, de fapt, sunt fãcute fãrã stiinta politistului. Cu alte cuvinte, sotia si sora acestuia erau cu finantele, iar politistul doar cu numele. Într-adevãr legea (noul Cod Civil) reglementeazã foarte clar: de cumpãrat poate sã cumpere oricine are peste 18 ani, dar la vânzare, dacã cel care a cumpãrat este cãsãtorit, nu poate înstrãina bunul dobândit în timpul cãsãtoriei fãrã stirea partenerului de viatã. În cazul de fatã, sora lui Lulu Fânaru nu putea face nici un act fãrã sotul acesteia. Mai mult, notarii, conform codului notarilor (care este lege) nu au voie sã-si facã acte pentru sine sau familiile lor. Atunci se pune întrebarea fireascã: stia politistul Dediu de aceste afaceri sau pur si simplu, în casã, avea statut de coleg de pat cu sotia sa?!

Ce tranzactii imobiliare vizeazã ANI

Printre tranzactiile de mii de euro asupra cãreia ANI si-a arãtat interesul, se numãrã terenul de pe strada Constantin Hamangiu din Bârlad – fost proprietar preotul Stefan Besman, pe care sotia politistului l-a cumpãrat cu 170 000 de euro si apoi l-a donat copiilor sorei sale, Lulu Fânaru, si aproape 50 de ha. Acest teren situat în comuna Coroiesti a fost cumpãrat de la un mostenitor, bucatã cu bucatã si ulterior vândut la un pret fabulos de 5000 de euro pe hectar unei societãti agricole din Suceava. Aceastã tranzactie a înfierbântat la acel moment mintile unor “cârcotasi”, fiindcã s-a fãcut în timpul protestelor de la Pungesti. Lulu Fânaru, la acel moment, era um membru activ al GISC-ului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.