spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Judecata politistului de frontierã fugar

- Advertisement -

Cãlin, victima groaznicului accident de la Husi, a ajuns acasã. Politistul de frontiera, Andrunache, în boxa acuzatilor!

LA JUDECATÃ Politistul de frontierã, Andrei Adrunache, cel care, pe 22 februarie, a accidentat grav un bãiat de 13 ani, dupã care a pãrãsit locul tragediei, fãrã niciun pic de milã pentru copilul care se zbãtea între viatã si moarte, pe trotuar, a fost trimis în judecatã de procurorii huseni, pentru infractiunile de vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului. Instanta a mentinut mãsura arestãrii preventive a lui Andrunache. Cu cãtusele la mâini, Andrei Andrunache a fost coborât din dubã, el încercând din rãsputeri sã se fereascã de ochii oamenilor aflati în zonã. Dincolo de gardul Parchetului, sotia sa, Gina, profesoara care, dintr-un imbold nejustificat, a încercat, dupã accident, sã preia toatã vina asupra ei, s-a uitat lung cãtre sotul sãu, ajuns în aceastã situatie foarte grea. Instanta a respins cererea inculpatului de schimbare a mãsurii preventive, cu una mai blândã. Vestea bunã vine însã din partea lui Cãlin: bãiatul a fost externat, este acasã, în convalescentã, iar medicii sunt optimisti, chiar dacã recuperarea îi va rãpi prea mult timp din copilãria sa, pe care altfel ar fi trebuit sã o petreacã!

Procurorii huseni au lucrat operativ si au finalizat relativ repede ancheta în cazul politistului de frontierã, Andrei Andrunache, acesta fiind trimis în aceste zile în judecatã pentru vãtãmare corporalã din culpã (art. 196, CP) si pãrãsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia (art. 338, al. 1, CP). Ieri, acesta a fost adus în fata instantei, care, în ciuda argumentelor apãrãrii, a constatat legalitatea si temeinicia mãsurii arestãrii preventive. S-a tinut cont de tot probatoriul anchetatorilor, care au demonstrat concursul de infractiuni. Pãrãsirea locului accidentului, în conditiile în care victima – un copil de 13 ani – zãcea la pãmânt, zdrobit de bolidul scãpat de sub control, nu a avut nicio scuzã, iar justificarea potrivit cãreia “soferul s-a temut de reactia cetãtenilor” nu a impresionat instanta de judecatã. Pentru faptul cã s-a mentinut mãsura arestãrii preventive, Andrunache a avut termen 48 de ore pentru a contesta, însã acesta, grãbit sã scape de dupã gratii, a contestat imediat. În proces, pe lângã Cãlin Alexandru Turcu, s-au constituit parte civilã, Spitalul “Sf. Maria” Iasi, Spitalul Husi, Ambulanta Vaslui, dar si SMURD-ul. “Riscã si pânã la 7 ani de închisoare, însã depinde mult si de evolutia stãrii de sãnãtate a copilului, dar si de alti factori. Instanta va lua în calcul toate probele, fie în favoarea, fie în defavoarea inculpatului. Dar de vreme ce instanta considerã cã lãsarea sa în libertate reprezintã un pericol public concret, vã dati seama cã sunt elemente suficiente care sã justifice o asemenea mãsurã severã”, au spus avocatii.

“Cãlin a fost externat”!

Din partea lui Cãlin Turcu vine o veste destul de bunã, care îi va bucura pe toti cei care au fost impresionati de situatia tragicã prin care copilul a trebuit sã treacã. Bãiatul a fost externat, iar acum este acasã. Evident, operatiile complicate de care a avut parte îl tintuiesc la pat, însã existã un optimism din partea cadrelor medicale, care spun cã, încet-încet, Cãlin se va putea face bine. “Într-adevãr, Cãlin a fost externat cam acum o sãptãmânã, cred. Vindecarea sa este pe drumul cel bun, cred eu. Îl ajutã foarte mult puterea de regenerare a organismului tânãr. Dacã va respecta întru totul recomandãrile, atunci recuperarea sa va fi mult mai usoarã. E, oricum, un bãiat puternic, pentru cã a trecut printr-o experientã groaznicã, a suferit interventii cirurgicale complicate, dar dovedeste cã are resursele necesare sã meargã mai departe. Este foarte important si ceea ce au fãcut oamenii în acest caz, cunoscuti si necunoscuti, care i-au fost alãturi, asa cum rar se întâmplã. I-au arãtat sustinere, solidaritate uriasã, iar psihicul puternic al pacientului ajutã foarte mult în reusita oricãrui tratament. Va trebui sã meargã periodic la control, cam o datã la trei sãptãmâni”, a spus dr. Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.