spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Observatii astronomice în stradã la Bârlad, de “Ora Pãmântului”!

- Advertisement -

STUDIEREA STELELOR Sâmbãtã, 28 martie, între orele 20.00 si 21.30, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” va organiza observatii astronomice în stradã. Activitatea se va desfãsura cu prilejul evenimentului “Ora Pãmântului 2015”. Municipiul Bârlad se numãrã printre putinile orase din tarã ce aniverseazã “Ora Pãmântului” în acest mod, organizând observatii astronomice din stradã.

Ora Pãmântului se sãrbãtoreste în România din anul 2009, iar la nivel international din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când douã milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o orã. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales sã celebreze Earth Hour, iar în 2010, 4.500 de orase din 128 de tãri. În prezent, comunitatea de sustinãtori Earth Hour a atins douã miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de tãri. Din anul 2013 si orasul Bârlad se alãturã acestei campanii, iar Primãria Municipiului Bârlad îsi acordã sustinerea si în acest an. Pe 28 martie, se va închide iluminatul public timp de o orã (20:30 – 21:30). Cu ocazia evenimentului “Ora Pãmântului”, Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan”, din Bârlad, va organiza între orele 20.00 si 21.30 observatii astronomice din stradã în zona parcului “Victor Ion Popa”, pe strada Republicii (fosta Bancã Agricolã). Aceastã activitate se va desfãsura numai dacã cerul va fi senin, sustin organizatorii.

Ora Pãmântului este un eveniment international, organizat în ultima sâmbãtã a lunii martie a fiecãrui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electricã fatã de problema dioxidului de carbon emis în atmosferã la producerea energiei electrice. Ora Pãmântului constã în stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o orã, în mod voluntar, atât de cãtre consumatorii individuali cât si de cãtre institutii si unitãti economice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.