spot_img
spot_img
27.2 C
Vaslui
12-iul.-2025

Reguli noi de la Bruxelles | Etichete detaliate pentru carne

- Advertisement -

Gata cu producătorii de carne necinstiţi, care nu fură doar la cântar, ci şi la conţinut şi compoziţie, şi fac astfel bani pe spinarea, dar mai ales pe sănătatea noastră! Din această lună, Uniunea Europeană îi obligă să ne informeze detaliat despre conţinutul cărnii pe care ne-o vând.

Ambalajul oricărui produs din carne de porc, oaie, capră sau pasăre va reflecta obligatoriu adevărul despre ce suntem pe cale să cumpărăm. Uniunea Europeană insistă că oamenii trebuie să ştie cu ajutorul etichetei inclusiv ţara de origine pentru carnea din alimentele procesate de pe rafturile magazinelor. Măsura este o consecinţă a scandalului cărnii de cal, vândute, acum doi ani, în Occident pe post de carne de vită. Până acum, menţiunea era obligatorie doar pentru carnea de vită şi a fost introdusă după apariţia “bolii vacii nebune”. Noua legislaţie europeană care priveşte etichetarea cărnii de pasăre a intrat în vigoare de la 1 aprilie. În fiecare an, în UE sunt produse 45 de milioane de tone de carne. În Franţa, Spania, Italia sau Germania, marii producători vând deja loturi de carne ce respectă noile reguli de etichetare. La noi, produsele vor avea etichete noi, pe măsură ce rafturile marilor magazine vor fi aprovizionate cu stocuri de carne proaspătă.
Laptele românesc, în pericol să dispară de pe rafturi!

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/reguli-noi-de-la-bruxelles-etichete-detaliate-pentru-carne-530739.html#ixzz3WFew2upy

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.