spot_img
spot_imgspot_img
24.7 C
Vaslui
23-mai-2024

Operatiunea “Sandramaua” cu impact la public

- Advertisement -

PROBLEME Desi la Husi, ofensiva sandramalelor construite ilegal în preajma blocurilor dã roade, în sensul cã multi huseni s-au conformat si si-au demolat singuri constructiile fãrã autorizatie, tot a mai rãmas, pe ici, pe colo, câte o… nemultumire! “De trei ani m-am adresat Primãriei în privinta unui vecin care a împrejmuit un spatiu în fata blocului, creste acolo un câine, dar depoziteazã si lãzi cu care carã gãini, iar mirosul este insuportabil. Nimeni nu mi-a dat niciun rãspuns, dar nici mãsuri nu s-au luat în acest sens”, sustine huseanul Constantin Avram, de pe strada Eroilor.

Marea majoritate a husenilor atentionati cu privire la constructiile pe care le detin, fãrã autorizatie, pe domeniul public, s-au conformat si, în ultima lunã, singuri si le-au demolat. “Aceste constructii nu doar cã urâtesc foarte mult aspectul orasului, dar încurcã traficul. Masinile de Ambulantã sau pompierii nu aveau cum sã ajungã la unele scãri de bloc. În plus, existã si pericolul de incendiu, întrucât multe sunt construite din materiale usor inflamabile. Se vor acorda spatii autorizate pentru ridicarea altor asemenea constructii, dar într-un mod organizat si avizat de cei de la Urbanism. Cei mai multi dintre huseni au înteles si singuri au început sã demoleze”, a explicat primarul Ioan Ciupilan.

“Sã trãim si noi în curãtenie, sã putem deschide o fereastrã”

Mai sunt însã situatii în care încã nu s-a intervenit, iar husenii iau atitudine. “Noi stãm în acest bloc, din centrul orasului, pe strada Eroilor. Avem un vecin la parter, cu care eu, personal, nu am nimic. Numai cã el a ocupat un spatiu în fata blocului, unde si-a fãcut un tarc pentru un câine, iar alãturi depoziteazã lãzi în care transportã la piatã gãini. El se ocupã cu comercializarea gãinilor. Nu vã imaginati cum miroase si de la câinele care face mizerie drept sub geamurile noastre, dar si de la lãzile murdare! Am fãcut mai multe plângeri la Primãrie, ultima pe 7 noiembrie 2014, dar degeaba. Nici pânã acum nu am primit rãspuns. Interesant este cã alti vecini si-au dãrâmat de curând cele trei magazii pe care le aveau, dar vãd cã vecinul de la parter nu vrea sã facã acest lucru, desi eu cred cã e un focar de infectie. Sperãm ca spatiul sã fie curãtat, pentru cã este, totusi, centrul orasul. Sã trãim si noi în curãtenie, sã putem deschide o fereastrã!”, a sustinut huseanul Constantin Avram. “Cu sigurantã, se vor avea în vedere toate spatiile ocupate ilegal de pe domeniul public, însã mai este pânã când toate constructiile ilegale vor fi înlãturate. Odatã actiunea începutã, ea va fi curând finalizatã”, au explicat reprezentantii Primãriei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.