spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Un jandarm din Bârlad a câstigat la „Loteria bonurilor fiscale”!

- Advertisement -

CÂSTIGÃTOR…Un subofiter de jandarmi din municipiul Bârlad a cumpãrat pe 7 februarie a.c. o cafea si o sticlã de apã dintr-un magazin din oras, pentru care a primit un bon de 6 lei. Omul legii a pãstrat bonul si, dupã extragerea de luni, când a verificat dacã data emiterii si valoarea bonului coincid, a avut surpriza sã afle cã se numãrã printre câstigãtorii primei editii a „Loteriei bonurilor fiscale”. Nu este singurul câstigãtor, în judetul Vaslui. Pânã ieri, la prânz, mai ales cã era prima zi de muncã dupã sãrbãtorile pascale, s-au anuntat 27 de persoane care detin bonuri fiscale emise în data de 7 februarie 2015, cu valori cuprinse între 6,00 si 6,99 lei. „Majoritatea celor care vin sã ne anunte cã sunt printre câstigãtori sunt pensionari, oameni care au strâns bonurile si au crezut în sansa lor”, spune un oficial din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui. Cei mai multi câstigãtori la „Loteria bonurilor fiscale” sunt din Vaslui, urmati de cumpãrãtori din Bârlad si cei din Husi. Niciun locuitor al orasului Negresti nu a anuntat cã ar detine un bon fiscal valabil, pentru a intra în procesul de validare. La sediul judetean al institutiei, ieri, la prânz, erau mai multe persoane care se prezentaserã la biroul de relatii cu publicul, dorind sã anunte cã au bonuri fiscale câstigãtoare.

Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie 2015, cu valori între 6,00 lei si 6,99 lei, se pot prezenta în urmãtoarele 30 de zile la unitãtile ANAF din toatã tara, cu bonurile în original si o copie a actului de identitate, premiile urmând sã fie acordate în maxim trei luni. La prima extragere organizatã pentru Loteria bonurilor fiscale de cãtre Ministerul Finantelor si ANAF, în studioul TV al Loteriei Române, în a doua zi de Paste, de la ora 11.30, valoarea bonurilor fiscale câstigãtoare, de 6 lei, a fost stabilitã printr-o extragere în trei etape: o bilã pentru luna emiterii bonului – cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilã pentru ziua emiterii bonului – 7, urmate de ultima etapã, cu trei bile reprezentând valoarea bonului – cifrele 0, 0, 6. Rezultatele extragerii Loteriei Bonurilor Fiscale sunt postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al ANAF si al Loteriei Române, pentru o perioadã de minimum 30 de zile. Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi dupã extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale, pânã la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câstigãtor, alãturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscalã din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decãdere din dreptul de a revendica premiul la Loteria Bonurilor Fiscale. Formularul cererii pentru revendicarea premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscalã la care se depune bonul fiscal.

Cei mai multi câstigãtori ai loteriei sunt din Vaslui!

Conform datelor centralizate la AJFP Vaslui, pânã ieri, la prânz, în prima zi de muncã dupã vacanta de Paste, fuseserã înscrise 27 de persoane, care au depus bonurile în original si o copie dupã un act de identitate. În vederea organizãrii procesului de preluare a cererilor de revendicare a premiilor aferente Loteriei bonurilor fiscale depuse în termenul legal, dupã data de 13 aprilie a.c., la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui au fost luate o serie de mãsuri organizatorice, care vor usura procesul de primire al bonurilor. Astfel, a spus Nelu Sava, directorul AJFP Vaslui, „la fiecare unitate fiscalã teritorialã a fost prestabilit un loc în care se vor primi cererile de revendicare a premiilor si câte doi salariati care se vor ocupa de primirea bonurilor, în perioada stabilitã pentru preluarea acestor documente. Am stabilit traseul de acces în unitatea fiscalã teritorialã, locurile fiind marcate cu indicatoare”. „Persoanele care primesc cererile de revendicare a premiilor verificã dacã cererile de revendicare a premiilor sunt conform modelului aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.417/2015 si sunt completate corect, dacã este anexat bonul fiscal în original si dacã pe bonul fiscal sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevãzute de OUG nr.28/1999, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, adicã: denumirea si codul de identificare fiscalã ale operatorului economic emitent, adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal, logotipul si seria fiscalã ale aparatului, numãrul de ordine, data si ora emiterii, denumirea fiecãrui bun livrat sau serviciu prestat, pretul sau tariful unitar, cantitatea, valoarea pe fiecare operatiune, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã, cu indicarea cotei de taxã, valoarea totalã a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã, valoarea totalã a taxei pe valoarea adãugatã pe cote de taxã, cu indicarea nivelului de cotã, valoarea totalã a operatiunilor scutite de taxã pe valoarea adãugatã, precum si valoarea altor taxe care nu se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adãugatã, dacã este cazul. Se mai verificã valoarea totalã, inclusiv TVA, a bonului fiscal exprimatã în lei, fãrã subdiviziunile leului, este egalã cu valoarea extrasã, dacã bonul fiscal a fost emis în ziua extrasã, dacã nu are mentionat nici un cod de înregistrare fiscalã al cumpãrãtorului, iar la cererea de revendicare este anexatã copia actului de identitate/pasaportului”, a mai spus directorul AJFP Vaslui.

Care va fi valoarea premiilor? Conform unor estimãri, în jur de 200 de lei de fiecare câstigãtor

Pentru aceastã loterie, a fost pusã la bãtaie suma de 1 milion de lei, sumã care se va împãrti între câstigãtori, adicã acele persoane care au bonuri emise pe 7 februarie a.c., cu valori cuprinse între 6.00 si 6.99 lei. O primã estimare aratã cã se vor înregistra, la nivel national, în jur de 5.000 de câstigãtori, care vor împãrti frãteste milionul de la Ministerul de Finante. Asta înseamnã în jur de 200 de lei de fiecare contribuabil, o sumã importantã pentru un pensionar, de exemplu, mai ales cã majoritatea câstigãtorilor loteriei sunt persoane de vârsta a treia, care au fãcut cumpãrãturi de valori mici si au pãstrat bonurile fiscale primite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.