Autoritatile promit sa rezolve problema deseurilor menajere din zonele rurale ale judetului. Oficial, vechile gropi de gunoi de la tara au fost inchise in 2010, insa, altele noi nu prea au fost facute iar locuitorii din zona rurala au scapat de deseuri cum au putut: le-au aruncat in albia râurilor, le-au dat foc sau le-au ingropat.
Localitatile judetului vor straluci de curatenie peste câteva luni, spera Bogdan Seto, directorul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare (ADIS) Bacau, ca urmare a faptului ca foarte curând va fi semnat contractul cu Romprest Service, in cadrul proiectului Sistem integrat de management al deseurilor.
“ADIS va semna in numele si pe seama celor 65 de unitati administrativ-teritoriale contractul cu firma care a câstigat licitatia pentru colectarea si transportul deseurilor”, arata Bogdan Seto. Dintre cele 65 de localitati, pentru 52 contractul va fi semnat in anul 2015, iar pentru celelalte, in anii urmatori, mai exact, in momentul in care va inceta contractul pe care il au, in prezent, cu alte firme.
Nu toate primariile au beneficiat, insa, de un operator de colectare si transportare a deseurilor. Vechile gropi de gunoi au fost inchise, la cererea UE, in iulie 2010. Sau asa ar fi trebuit. Cum insa unele comune, aflate la mare distanta de Bacau, nu au reusit sa convinga un operator sa preia serviciul, primarii s-au descurcat cum au putut.
sursa: http://www.desteptarea.ro/momentul-zero-ascundem-deseurile-sau-le-reciclam/